Balıklarda Bakteri Enfeksiyon

Patojenik Bakteri Hastalıkları


 
Balıkların dirençlerinin düşük olduğu durumlarda vücuda yerleşerek hastalığı oluşturmaya başlarlar. Yüzgeçten kuyruğa, ülserden kan zehirlenmesine kadar görülen bakteriyel hastalıklar (Vücudun kızarmasıyla ortaya çıkar) ile sıklıkla karşılaşılır. İthal edilen yada toptancılardan satıcı firmalara gelen balıkların %70?inde bu rahatsızlıklara rastlanır. Karantina akvaryumu uygulaması balık kayıplarını minimuma indirecektir.
 

Solungaç Parazitleri


 
Normal olan balık birdenbire akvaryumun tabanında saklanmaya başlar. Olduğu yerde sallanabilir, rengi koyulaşmıştır, gözleri kararmıştır ve çok sık nefes alıyordur. Bazen tabandan fırlar, özellikle solungaç kısımlarını dekorasyonlara sürter. Alt ön yüzgeçlerini oynatır. Bazen yüzeye yakın çıkar ve hareketsiz durarak daha iyi nefes almaya çalışır. Solungaçlar ilk zamanlarda çok açılır, son devrelerde ise balık solungaçlarını açmadan nefes almaya çalışır. Solungaçlara çok yakından baktığınızda parçalanmış kısımlara rastlayabilirsiniz. Bu semptomlardan kısa bir süre sonra balıklar ölmeye başlar. Dışta gözle görülür bir anormallik olmaz genelde, belki balığın zayıf düşmesine bağlı olarak mantar-bakteriyel enfeksiyonlar gelişebilir, ama genelde bu enfeksiyonlar balığın ölmesine yakın oluşur.
 
Yukarıda belirtilen semptomlardan özellikle göz kararması ve sık nefes almaya dikkat edilmelidir. Solungaç parazitleri normalde yetişkinlere zarar vermeseler de kötü su koşulları, bakımsız bir akvaryum, veya tankın kaldıramayacağı kadar çok balık sayısı sayılarında tam anlamıyla bir patlama yaratır. Formalin tedavisi ve düzenli bir bakım ile kısa sürede sonuç alabilirsiniz.

Kullanılabilecek ilaç :

Azoo Ectoparasites Treater Dış parazit gidericidir.
Tatlı su, tuzlu su, bitki ve reef akvaryumları için uygundur.
Ichthyophthirius spp Trichodina spp Thilodonella spp Amyloodinium/Oodinium spp Costia sp gibi dış parazitlerin yol açtığı hastalıklara solungaç parazitlerine kancalı kurtlara balık bitlerine balık sülüklerine vs karşı etkilidir.

 

Kullanım Şekli:


24 satte bir her 100 litre suya 10 ml. ekleyin ve bunu üç kez tekrarlayın.
Erken önlem için her 100 litre suya 5 ml ekleyin.
Uygulama sırasında aktif karbon kullanmayın ve havalandırmayı arttırın.
Uygulama bittikten sonra %30 su değişikliği yapın ve filtreye aktif karbon ekleyin.
Hem ana tankta hemde karantina akvaryumunda kullanılabilir.
Bir kapak dolusu 20 ml eşittir.

Yukarı