SAYFALAR

Saros İbrice Limanı Tüplü Dalış Scuba Diving

Mavi Rüya Sirena Dalış Merkezi Programları

Dalış Eğitmeni YAVUZ ÇELİK İrtibat Tel: 0 532 2525645

Sualtı Dalış Eğitmeni Yavuz Çelik Kimdir

 

Denize tutkun dalıcı bir baba nın oğlu olan Yavuz Çelik hocamız daha yürümeye başladığı anda kendini mavi sularda bulan doğuştan balık adam sıfatını taşıyan tecrubeli isimlerden biridir.
 
  20 yılı aşkın süredir dalış sporu ile bütünleşen profesyonel yaşam öyküsünde CMAS ve SSI Scuba Dalıcı Eğitmenliği konularda, İki Yıldız Eğitmen  olarak  Tekirdağ ve Saros Bölgesinde etkinliklerine devam eden Yavuz Çelik, kendisi gibi dalış sporu tutkunlarına yol göstermeye devam etmektedir.

Yaz aylarında yeni öğrenciler yetiştirmek adına yoğun tempo içerisinde rotasına devam eden Yavuz Çelik ve yardımcısı Özlem Şafak, oluşturdukları yeni dalış gruplarının teorik eğitimlerini hafta içi tamamladıktan sonra cumartesi ve pazar günleri uygulamalı dalış programlarını Saros Körfezinin İbrice Limanı,  kamp alanı bölgesinde sürdürmektedir.
Her türlü donanım ve dalış ekipmanlarının sağlandığı programlara katılmak isteyen gruplar veya kişiler irtibata geçerek bilgi alabilirler.

 

Mavi Rüya Dalış Eğitim Programları;

Hafta sonları  iki gün süren uygulamalı dalış eğitimi ve discovery turları için gelen katılımcılar kamp alanında çadır kurarak hoş gece sohbetlerinin tadını çıkartabilirler, kampta kalmayı düşünmeyen katılımcılar civardaki otel ve pansiyonlarda konaklayabilirler. Bölgenin yabancısı olan katılımcılara konaklama konusunda yardımcı olunmaktadır, bu arada tecrübelerimize dayanarak belirtmek gerekirse, bazı misarirlerin lüks konaklama yeri seçmelerine rağmen,  günün yorgunluğu ve nostaljik atmosferin etkisiyle kumsalda yakılan geleneksel ateşin başında şezlongta uyuduklarına tanık olmak mümkündür.

Kamp alanında gece  geç saatlere kadar aperatif yiyecek ve alkollü alkolsüz içecek bulmanız mümkün, ayrıca lüx olmasada wc lavabo ve banyo bulunmaktadır.

1-2 sezonda tüm eğitimlerini başarıyla tamamlayan sporcular Dalış standarlarında aşağıda yer alan bröveleri sırasıyla almaya hak kazanırlar;

Başlangıç seviyesi balıkadam  : Bir Yıldız Balıkadam
Yetişkin balıkadam               : İki Yıldız Balıkadam
Tecrübeli balıkadam             : Üç Yıldız Balıkadam

 

Discovery Dalış Etkinliklerimiz;

Daha önce tüplü dalış yapmamış deniz tutkunu meraklılar için güzel bir fırsat;

Discovery Dalış Programları;
Discovery Tüplü dalışı ilk kez denemek isteyen fakat öncesine ait hiç bir tecrübesi olmayan meraklılar ile balıkadam brovesine sahip olan tüm hobiciler  katılabilir.
Günümüzde Mavi derinliğe gönül verenlerin sayısı hızla artıyor. Özellikle scuba diving en çok  merak edilen su sporlarından. Su altı dünyası biraz ürkütücü gelse de, disiplinli yapıldığı  takdirde bu spor aslında oldukça kolay ve keyiflidir.
Herhangi bir dalış eğitimi almamış ve balıkadam belgesi bulunmayan meraklılar için düzenlenen  discovery dalışlarına katılarak bu büyülü dünyayı sizde keşfedebilirsiniz.  
Katılımcılara Eğitmenlerimiz tarafından ilk önce teorik ve pratik bilgiler içeren brifing  verilir, daha sonra donanımlar kuşanılır ve kıyıda su içerisinde adaptasyon  uygulamaları gerçekleştirilir, tecrübesiz dalıcı ilk heyecanını yenerek artık dalışa hazır duruma gelmiş demektir.
Dalmaya hazır olan katılımcılar zodiyac bot veya tekneler ile doyurucu sualtı görselliği bulunan dalış bölgelerine götürülür. Dalış noktasına  varıldığında yine eğitmenler eşliğinde maksimum 5-6 metre derinliklerde kurallar çercevesinde eşsiz bir sualtı gezisine çıkar ve  balıkları elinizle beslemenin keyfini tatmış olursunuz.

Saros Körfezi Dalış noktalarımız hakkında bilgi için aşağıdaki linkimizi ziyaret edebilirsiniz
http://www.atlasakvaryum.com/index.php?id=2037

Editörün köşesi

Tarık Erdoğan-Atlas Akvaryum Bilgi Bankası

Yukarı