Deniz Akvaryum Balık Yemi, Beslenme Bilgileri

Deniz Akvaryum Balıklarında beslenme, Balık yemleri, yemleme, yem çeşitleri

 

Deniz akvaryum balıkları uzun ve saglıklı bir yasam için vitamin, mineral, eser elementler ve bitkilerle takviye edilmis besinlere ihtiyaç duyarlar. Balık yemleri pek çok baska markadan gözle görülür miktarda daha çok doğal malzeme içerir. Her balık yemindeki vitaminler ve yaglar, balıkların yağı yakabılmesi için gereken orandadır.

 

Balıkların beslenmesi

Balık yemleri en modern teknoloji ile, vitaminleri, mineralleri ve bitkilerin özünü koruyan dikkatli bir kurutma islemi ile üretilmistir. Yemler parazitlerden tamamen arınmıstır. Tadı bunu kanıtlar ? süs balıklarınız bunu sever.

Süs balıkları, beslenme alıskanlıklarına göre doğada suyun farklı katmanlarında yasar. Bu yüzden akvaryumunuzda bulunan süs balıklarının bazıları su yüzeyine yakın yüzer, dıgerlerı ıse ortalarda dolasmayi tercıh eder ya da dıpte yıyecek ararlar.

Bütün baliklarin yıyeceklerini alabilmeleri için, bu grupların her biri için dogru besin çesidini kullanmak son derece önemlidir.

 

Deniz Balıkları ne zaman ve nasıl beslenir

Akvaryum balıklarınızı mümkünse günde iki veya üç kez, iki ile bes dakika arasında bitirebilecekleri küçük miktarlarda besleyin. 

Yemi suyun yüzeyine mümkün oldugunca esit sekilde dagıtın.

Besleme için özel bir kasık ayırın. Bu sayede bölümleri esit tutabilir ve kazara fazla besleme ihtimalini önlersiniz. Ayrıca yemin kokusu ve kalitesi de etkilenmemis olur.

 

Zaman zaman taze besinler

100 veya 250 ml konservelerde, 2 ? 3 degisik  yemlerden olusan çesitli bir diyet uygulayin. Baliklarinizi aylarca ayni litrelik kaptan ayni yemle beslemek, canliliklarini kaybetmelerine, renklerinin solmasina, hatta hastalanmalarina neden olabilir. Konserve her açildiginda isik ve hava vitaminleri ve hassas besinleri yok eder. Seffaf plastik torbalarda tasinan yemlerde, isik ve hava daha paket açilmadan besinleri yok eder.

 

Fazla besleme

Yemler baliklari besledikten bir saat sonra hala akvaryumun tabanindaysa, asiri beslemissiniz demektir.

? Arta kalan yemleri mutlaka dip süpürgesi ile çıkarın.

? Mümkünse akvaryum tabanindan beslenen baliklar ve karides ekleyin.

 

Yeni yem

Deniz akvaryum  balıklarınız çogunlukla bilinmeyen yemlerden süphelenir ve yüzme alanlarına girmis olabilecek muhtemel bir düsman ararlar. Yine de kısa süre sonra baliklar yeme alisir.

Yukarı