Kedi Maması Seçimi

 

İyi beslenme, iyi sağlığın önemli bir parçasıdır. Temel bilgiyle donanmış bir şekilde, kediniz için mümkün olan en iyi besini bulmanızın ne karmaşık ne de zor olduğunu göreceksiniz.

Kedilerin temiz ve taze suya sürekli erişiminin olması önemlidir, diyetleri ne olursa olsun. Kediler etobur hayvanlardır. Bu da ihtiyaçları olan yüksek proteini karşılamaları ve et dışındaki yiyeceklerden elde edemedikleri amino asit taurin gibi zorunlu maddeleri almaları için et yemeleri gerektiği anlamına geliyor, tavuk eti ve balık dahil.

Kediler sadece et yiyerek yaşayamazlar, piyasada satılan iyi kedimamalarında bulunan doğru dengedeki besinleri almaları gerekir. Üretilen kedi mamaları güvenli ve sağlıklıdır. Gıdalarda bulunması gereken özellikler yasalarla belirlenmiştir.

Kedi maması seçerken, etiketlerde şu bilgileri arayın:

1. ?Tam ve dengeli? demek, gerekli bütün besinlerin doğru oranda bulunduğu anlamına gelir;

2. Ürünün AAFCO standartlarına uyduğunu belirten bir yazı;

3. Mamanın yaş grubu belirteci ?bütün yaş grupları? veya ?yetişkin gözetimi altında? olmalıdır.

4. Hayvansal protein kaynakları, tavuk ve balık eti dahil, kuru gıda listelerinin başında gelmeli veya konserve mamalarda sudan hemen sonra gelmelidir. İçerikler, ağırlıklarına göre azalan sırada verilirler.

Küçük dükkanlarda satılan kedi mamaları, bilindik markalardan daha ucuz gibi görünebilir, ve birçok petshopta satılırlar ama bilindik markalar genellikle birkaç önemli avantaj sunar.

Her gramına kadar, iyi kalitedeki mamaların yüksek kalitedeki içerikleri daha fazla enerji verir, daha kolay sindirilir ve emilirler ve daha az dışkı üretirler, bu sayede daha küçük porsiyonlar halinde verilebilirler.

İyi ticari kedi mamaları tam, dengeli ve beslenmek için idealdir. Kediler 50 yıl öncesine göre daha uzun yaşamakta, en azından kısmen, bu da kedi besinlerinin kalitesine bağlı. Her yemekten sonra ıslak mamalardan arta kalanları atın ve kapları yıkayın. Günde en az bir kere de kuru mama ve su kaplarını yıkayıp tazeleyin.

 Mehmet KÖSE

Yukarı