UV - Ultraviole Sterilizer Filtreler

UV steril Filtre nedir, Ne işe yarar?

Mekanik ve biyolojik filtre, parazitler ve virüs gibi tatlı su ve deniz suyu veya bahçe havuzlarında istenmeyen mikroorganizmaların üremesini ve yok etmesini sağlayan bir cihazdır.

UV sterilizer güven arttırıcı yöntemdir. Akvaryumlarda veya bahçe havuzlarında kullanılan UV sterilizer cihazı zaman içinde suda bulunan tehlikeli organizmaları yok eder, akvaryumda bu organizmaların çoğalmasını ve yok edilmesini en önemlisi ise akvaryum suyunda meydana gelecek tehlikeli yosunları, mantarlanmayı önleyici etkisi vardır.

 

UV sterilizer cihazı zararlı organizmaları nasıl yok eder?

Su pompa vasıtasıyla filtreden geçerken suda bulunan tortu, bitki ve yem artıkları filtreden geçemez. Ama zaman içerisinde oluşmuş gözle görülemeyen tehlikeli organizmalar, filtreden rahatlıkla geçerler.

Pompalanan su organizmalarla beraber filtreden geçer ve UV sterilizer cihazına ulaşır, bakteriler, parazitler, virüsler ve tehlikeli yosun organizmaları UV- sterilizer içerisinde bulunan UV (Ultra Viole ışınları) sayesinde tahrip edilir. Böylece su tamamen arıtılmış olunur.

UV sterilizer cihazı akvaryum suyunda bulunan yararlı bakterileri öldürür mü?

HAYIR?
Akvaryumda bulunan UV cihazından geçen su (ışınlanmış radyasyon) Nitrosomonas ve Nitrobacter gibi yararlı bakterilere asla zarar vermez.

UV sterilizer den geçen zararlı mikroorganizmalar arıtıldıktan sonra ne oluyor?


Ultraviyole ışığa maruz kalan zararlı Mikroorganizmalar , ultraviyole enerji DNS değişikliği neden olur. Zararlılığını yitirir.

UV sterilizer cihazını ne zaman açmalıyım yada kapatmalıyım?

UV sterilizer cihazı her zaman açık bulundurulmalıdır. Yalnızca tedavi için akvaryum suyuna ilaç eklemek zorunda kalınması halinde kapatılmalıdır. Ve tedaviden 8 saat sonra tekrar açılabilir.

Yukarı