Akvaryum Led Otomatik kısılabilir ışık simülasyonu gündoğumu günbatımı

Akvaryum Led Aydınlatma Modülü Kullanımı ve Faydaları;

 

Akvaryumda ph seviyesi sabahları daha düşüktür, bunun nedeni karbondioksitin(C02) gündüzleri yosun alg ve mikro organizmalar tarafından tüketilmesidir. Karbonik asitin tüketilmesi sonucu ph değeri gün içerisinde yükselir. bu süreç güneşin yavaş yavaş doğuşu ve batışına kadar olan doğal süreç içerisinde olduğu için canlılar buna alışkındır.

 

Akvaryum aydınlatmalarının ansızın açılıp kapatılması sonucu hızlı ph değişimleri akvaryum canlılarını olumsuz yönde etkiler.

 

Bu olayı basitçe örneklemek gerekirse, insanın uykudan uyandığı anda perdenin ansızın açılarak yüzüne güneş vurduğunda yaşanan olumsuz etkiler gibi basit örnekle tanımlayabiliriz, ancak konu akvaryum olduğunda, sudaki biyolojik etkileri daha da önem taşımaktadır.

 

Akvaryum aydınlatmasının gün içerisinde uzun süre yandıktan sonra birkaç kez açılıp kapatılması aynı olumsuz etkileri yaratmaz, bu süreç; bulut geçişleri, şimşek çakması, gelgit olayları gibi koşullardan oluşan doğal süreçleri simüle eden efektler gibi dir.

 

Bu doğrultudan yola çıkarak geliştirdiğimiz gün efekti elektronik aydınlatma modülü ile;

 

1- Akvaryum canlılarınızın gereksinimi olan özelliklere sahip Atlas Led Aydınlatma Armatürlerinizi, ayarladığınız saatler içerisinde ışığı yavaş vayaş açarak, ayarlanan saatte yavaş yavaş kapatır. Gece ay ışığı mavi mod da bırakır.

 

2- Dilediğinizde gün içerisinde uzaktan kumanda ile manuel moda alıp, bulut geçişi, şimşek modu gibi efektler yapabilirsiniz.

 

3- Uzaktan kumanda ile manuel ve otomatik mod seçimi ile kolay kullanım rahatlığı sağlanmıştır.

 

4- Hastalık gibi durumlar söz konusu olduğunda beyaz tonlarda hafif karartma uygulayabilir mavi tonları arttırabilirsiniz.

 

5- Akvaryum canlılarınızın rahatsız olmayacağı ışık parlaklığını ayarlayarak, üreme ve gelişme performanslarına olumlu katkıda bulunabilirsiniz.

 

 

 

Akvaryum Led Aydınlatma modülü

 

Programlanabilir açılış ve kapanış saati,

 

saat, gün, hafta seçeneği ile açılış kapanış modunda programlanabilir.

 

Gün Doğumu & Gün batımı efekt özelliği ile ışık otomatik olarak 3-4 dakikada yavaş yavaş açılır, ayarlanan saatte aynı şekilde kapanır

 

Uzaktan kumanda ile manuel açılış modu

 

Uzaktan kumanda ile Doğa taklidi;

 

şimşek, bulutlu hava, gece ay ışığı modu

 

Çalışma gerilimi 220 Volt AC. (Fişini prize takıp modül çıkışındaki klamense ışık bağlanarak çalıştırılır)

 

Çıkış gerilimi 0 - 12 Volt DC.

 

Güç max. 100Watt.

 

maksimum güce ulaşma rampası 240 saniye

 

uygulama sahası 100 Watt a kadar olan 12 Volt DC ile çalışan Led ve akkor flamanlı lambalarda kullanılır.

 

Florasan lambalara uygulanmaz.

 

Peket içeriğinde lamba bulunmaz, birlikte kullanabileceğiniz Led Aydınlatma Armatürlerimizi incelemek için TIKLAYIN

Yukarı