Deniz Akvaryum Dekorları, Resif Mercan

RESİF MERCAN DEKOR ÇEŞİTLERİ İMALATIMIZ

Özel imalat akvaryum dekorları,

Akvaryum ölçülerine uygun ebatta tasarımlar, 

Dekorlarımız; kurutulmuş doğal mercanlar kullanılarak yapılmaktadır,

deniz ve tatlısu akvaryumları için tasarlanmış özel pond boya ve polyester malzemeler ile şekillendirilmiştir. 

Suya salınım yapmaz, 

Akvaryum canlılarına zarar vermez.

ekteki videoda bulunan silindir akvaryum ve içindeki resif dekorlar kendi imalatımızdır.

ATLAS AKVARYUM COM 1977 DEN GÜNÜMÜZE

SANAL SATIŞ MAĞAZAMIZ İÇİN TIKLAYIN

CANLI KAYA

 

Oluşumları ölü mercan iskeletleri ve kumlardandır. Yapıları gereği aerobik ve anaerobik bakteriler barındırırlar. Deniz akvaryumlarına görsel bir güzellik katmalarının yanında, barındırdıkları bakteriler sayesinde filtrelemeye önemli derecede yardımcı olurlar (nitrifikasyon (amonyak>nitrit>nitrat) , denitrifikasyon (nitrat> nitrojen)). Satın alınırken hafif, bol gözenekli ve temiz olmasına dikkat edilmelidir. Alınması gereken kaya miktarı akvaryumun litresine göre belirlenir.   

1

Görünüm ve kondisyon olarak doğal hayatı örnek almak, 

2 Akvarymu, balıkların ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak hazırlamak

3 İş bittiğinde görüntünün göze ve ruha hitab etmesidir 

 

Ne yazık ki günümüz standart akvaryumlarında yüksekliğin genişlikten fazla olması, dekorasyonu zor ve başlangıçta kayıplı hale getirmektedir Dekorasyonun kendini göstermesi için akvaryum genişliğinin de en az yükseklik kadar olması gerekmektedir

Arkaplan

 

 

Akvaryum içerisinde ya da arka cam dışında kullanılan arka planlar, akvaryumun güzel ve uyumlu bir görünüme sahip olması için gereklidir ( Bizler için gözlem, balıklarımız için uyumlu bir yaşam alanı açısından önemlidir ) Gün geçtikçe, akvaryumcularda, doğal kök ya da kaya imutasyonlarını içeren birçok farklı model ve renkte arka plana rastlamamız mümkün oluyor (Yazarın burada bahsetmiş olduğu arka planlar akvaryumun içerisinde kullanabilecegimiz türlerdir)Bu tip arka planların kendine özgü avantaj ve dezavantajları vardır Avantajlarına en bilinen örnek, bu tip arka planların arkasına,akvaryumda görmek istemeyeceginiz ısıtıcı, filitre ve kablo gibi unsurların saklanabilir olmasıdır Akvaryum içerisinde görünen bir filitre yada kablodan daha sinir bozucu birşey düşünmek zordur Dezavantajlarına bir örnek ise bu arka planların tank hacminden çalıyor olması ve balıkların yüzme alanlarını kısıtlıyor olmasıdır (Dekore edeceğimiz akvaryumun ölçülerini, bunu göz önünde bulundurarak belirlersek, konu bir dezavantaj olmaktan çıkacaktır) Şayet bu işe bu kadar para harcamak istemiyorsanız arka camı dışardan koyu bir renge boyayabilirsiniz Renk seçiminde koyu renklere ağırlık vermeniz, görsel açıdan daha tatmin edici sonuçlar verecektir Bunun yanısıra arka cama yapışan tek renkya da renkli fonları da kullanabilirsiniz Seçeceğiniz fonun, tenk rengin tonlarını içeren bir kaya ya da kütük imutasyonu olması yine görsel açıdan güzel sonuçlar verecektir Her akvaristin zevkleri elbetteki farklı olacaktır ancak güzel bir resif akvaryumunun arka fonundaki bitki ve benzeri imutasyonlar çok fazla karmaşık ve uyumsuz bir görüntüye sebeb olabilir Yine aynı şekilde güzel bir tropik akvaryumun arka fonuna da mercanları içeren bir konu işlenmemelidir Kısacası kurduğumuz akvaryumun görsel öğelerini göz önünde bulundurarak fonumuza karar vermeliyiz

 

 

 

 

Akvaryum içinde kullanabileceklerimize örnek arka cama yapışan düz fon arkaplan için bazı renk seçenekleri 

 

 

Akvaryum Arka Fonu

 

Akvaryumunuzun arka fonunda eğer çıplak akvaryum camı bırakırsanız, duvarınızı, ve o aradan geçen kabloları görürsünüz. Bu ilk zamanlarda sorun olmayabilir. Fakat ileride kesinlikle gözünüze batacaktır. Arka fonu olan ve olmayan iki akvaryum arasındaki fark, aslında çok büyüktür. Arka fonlu akvaryumun, sadece göze hoş gelmesinin dışında faydaları da vardır. Cichlidler de, birçok diğer balık gibi, camın diğer tarafını görebilirler, ve orada olan bitene tepki verirler. Odada onları korkutan bir hareket olduğu anda, verecekleri ilk tepki, gördükleri en karanlık mağaraya girip saklanmak olacaktır. Fakat arka camından ışık alan bir akvaryumda, hiçbir yer yeterince karanlık olmayacaktır. Böyle bir akvaryumda, balıkların güvenli saklanma alanı olmayacaktır. Bu üzerlerinde stres yaratır. Doğal davranmayacakları gibi, sık tekrarlanırsa sağlıklarını bile kaybedebilirler. 

Balıkların, olması gerektiği gibi bölge sahiplenmelerinin ve göz alıcı renklere sahip olmalarının şartlarından en önemlisi, kendilerini rahat hissetmeleridir, istedikleri anda karanlık ve güvenli bir mağaraya kaçabilme şanslarının bulunmasıdır. Karanlık saklanma alanları olmayan bir akvaryumda, bu balıklar en güzel renklerini göstermeyecekleri gibi, bölge sahiplenme ve üreme potansiyelleri de düşük olacaktır. Bu nedenlerle, akvaryumdaki arka fon, dekorasyonun en önemli parçasıdır. 

Bunun için en kolay çözüm, arka cama, dışarıdan fon eklemektir. Akvaryumcularda artık çok çeşitli arka fon posterleri bulunmaktadır. Bunlardan, ya kuracağınız akvaryumdaki genel havayı yansıtacak, fotoğraflı olanlardan birini, yada mavi, lacivert, siyah gibi, isteğe göre değişen düz renklerde bir poster alabilirsiniz. Bunları arka cam ölçülerinize göre kesip, kolayca cama yapıştırabilirsiniz. Bunlar akvaryum camları için tasarlandıklarından, camla aralarında hiç hava kalmayacak şekilde monte edilebilirler. Böylece, uygulandıkları camda yansıma minimum düzeyde olacaktır.

 

 

 

Yukarı