Köpeğim mobilyaları kemiriyor

Evcil hayvan sahiplerinin sahip olduğu en büyük endişelerden biri de hayvanlarının mobilyalarını mahvetmelerini engellemektir. Genellikle, mobilyanızın tırmalanma, kemirilme ve hatta üstüne işenme riskinin ne kadar yüksek olduğunu farketmezsiniz. Evinizde hayvanınıza karşı ne kadar önlem almanız gerektiğini, onu eve getirene kadar bilmezsiniz.

 

Mesele mobilyaları mahvetme olunca, kediler en büyük sanıktır. Çünkü içgüdüsel olarak pençelerini bilemeye ihtiyaçları vardır. Eğer bir alternatif sunulmazsa, kendilerine en yakın şeyi kullanacaklardır ve bu da mobilyanız olur! Köpekler genellikle mobilyayı kemirirler ve erkek köpekler bunu bir bölge işareti olarak kullanırlar. Peki en sevdiğiniz hayvanın mobilyanızı mahvetmesini nasıl engellersiniz?

 

Mobilya Hasarını Önlemek

Evcil hayvanınızın mobilyanızı mahvetmesini önlemek için birkaç yol var. Eğer bir kediniz varsa, bunu önlemenin en iyisi ona bir tırmalama postu temin etmenizdir.

Tırmalama postları kedinize çekici gelecek şekilde tasarlanır ve pençelerini bilemek için mobilyanızı yerine bunları kullanırlar. Birkaç farklı tipte tırmalama postu alabilirsiniz ve ideal olarak, kedinize çekici geleni almak istersiniz. Sade olanları veya üzerinde oyuncak olanları alabilirsiniz. Ayrıca kedinizin tırmanması için birkaç basamağı olan tırmalama postlarından da alabilirsiniz.

 

Temel olarak, kedinizin dikkatini çekmek için mümkün olduğunca özelliğe sahip postu almak iyi bir fikir olacaktır. Oyuncaklı postlar muhteşem bir seçenektir çünkü kediniz genellikle oyun oynadıktan sonra pençelerini bileme ihtiyacı duyar. Bu yüzden sade bir post alsanız bile, bunu oyuncakların yanına yerleştirmek kesinlikle iyi bir fikirdir.

 

Eğer kemirmesini engelleyeceğiniz bir köpeğiniz varsa, mobilyanızı çiğnemeye elverişsiz bir tada sahip hale getirmeniz iyi bir fikirdir. Genellikle, çoğu köpek acı tatları sevmezler, acı elma spreyi sıkmak sorunu çözecektir. Ayrıca kemirmeleri için onlara birçok oyuncak temin etmelisiniz. Bu sayede eğer köpeği mobilyanızı kemirirken yakalarsanız, kesin bir "Hayır" deyip önlerine çiğnemeleri gereken bir oyuncak koymalısınz. Köpeğinizin kemirmeyi bırakmasını başarılı bir şekilde durdurmak için gözünüzü onun üstünden ayırmamalısınız ama sabrınız sonuca değecektir!

 

Eğer hayvanınızın kanepenizde uyumasına izin veriyorsanız, kanepeye çıkıp indiklerinde onu mahvetme şansları çok yüksektir Kanepenin üstüne bir örtü sermek onu sadece tırmalama izlerinden korumakla kalmaz, ama ayrıca onun hayvan kılıyla kaplanmasını engeller.

 

Sonuç olarak, mobilyanızı hayvanlarınızdan korumak aşırı zor değil. Sadece gözünü onların üstünde tutmanız ve onlara dikkatlerini çekecek başka birşey vermeniz gerekmektedir. Eğer bu tavsiyeleri dinlerseniz, yıllar boyu mükemmel vaziyette duran temiz bir mobilya sahibi olursunuz!

Yukarı