Yavru Köpek Eğitimi

Köpek eğitimiyle alakalı bilinen yanlış inanışlardan biride, eğitime köpek altı aylık olduktan sonra başlamak gerektiğidir. Bu eğitim için dışarıya gönderilen köpekler için geçerlidir. Çünkü henüz aşıları tamamlanmamış iki aylık bir köpek eğitim için çiftliğe gönderilemez. Orada bulunan diğer köpeklerden hastalık kapma riski vardır. Oysa pozitif eğitim sisteminde köpeğin eğitimi evde başlandığı için köpeğin öğrenme seviyesinin en yüksek olduğu iki aylık yavru döneminden itibaren eğitime başlanarak ilerde karşılaşabilinecek yanlış davranışları oluşmadan önlenir.

İki aylık bir yavru köpeğin işitme, görme ve koklama duyuları gelişmiş ve artık dünyayı daha çok tanıma dönemine girmiştir. Bu dönemden itibaren itaat eğitiminden daha da önemli olan sosyalleşme ve karakter eğitimine başlanır. Bu eğitimler sayesinde köpek olumlu karşılaşmalarla insanlara ve diğer hayvanlara karşı pozitif duygular geliştirir. Köpeğin ırksal özellikleri göz önünde bulundurularak ilerde karşılaşılması olası problemler ortaya çıkmadan engellenmeye çalışılır.

"Havlama, aşırı korumacılık, agresiflik, sürükleme" gibi. Böylece köpek ve sahibi birlikte yaşamaya başladıkları en zor dönem olan adaptasyon dönemini bilinçli bir eğitimle, en az stresle atlatırlar. Köpeğinize ne kadar erken eğitim vermeye başlarsanız o kadar iyi ve çabuk sonuçlar alırsınız fakat bu yöntemler tabi ki köpeğinize cesaret ve özgüven sağlayacak eğitim sistemleri olmalıdır.

 

 

Yukarı