Çorlu Veteriner Hekim Hizmeti

Başarılı Veteriner Hekim İlker Çetin Çorlu Atlas Akvaryum Pet shop Mağazamızın denetim ve danışman yetkili hekimi olarak görevine başladı.

Erciyes Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi, 14. dönem mezunlarını düzenlenen törenle verdi. 2013

Sabancı Kültür Sitesinde düzenlenen mezuniyet törenine, Erciyes Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Dekanı Halit Canatan, Kayseri Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Akif Başol, Kayseri Ticaret Borsası Başkanı Şaban Ünlü, öğretim görevlileri, öğrenciler ve aileleri katıldı. Mezuniyet töreninde açılış konuşması yapan Erciyes Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Dekanı Halit Canatan, ?5 yıllık zorlu bir eğitimi tamamladınız. Bundan sonraki dönemde artık görevinizi yerine getireceksiniz. Bundan sonraki hayatınızda başarılar diliyorum. Ayrıca burada velilerimizin de çok emeği bulunuyor. Onların sayesinde öğrencilerimiz bugünlere geldi. Ailelerimizin emeğine sağlık? dedi.

Kayseri Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Akif Başol ise, ?Dünyadaki gelişmeler ve yaklaşımlar veteriner hekimlere görevlerinin yanında farklı yeni görev ve sorumluluklar getirmiştir. Bu noktada insanların gıda güvencesi ön plana çıkmaktadır. Yeni yaklaşımlarda veteriner hekimler sağlık bir çevrenin oluşumunda sorumlu bulunmaktadır. Gıda güvenliği riskinin yaklaşık yüzde 90?nını teşkil eden hayvansal kaynaklı gıdaların güvenliğinden istisnasız sorumlu tutulmaktadır. Tüketiciler sofralarındaki gıdaların geldiği kaynakta hayvanların nasıl bir çevrede yetiştirildiği, verilen yemlerin sağlıklı olup olmadığını dahi bilmek istemektedirler. Asgari yetiştirme konforuna sahip olmayan ortamda yetiştirilen hayvanların stres içinde olacakları, daha fazla hastalanacakları ve daha fazla tedavi göreceğinden dolayı sofraya gelen gıda da daha fazla ilaç kalıntısı olacağı bilinmektedir. Bu nedenle bizlere büyük sorumluluklar düşüyor? diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Veterinerlik Fakültesi dönem birincisi İlker Çetin yaş kütüğüne plaket çaktı. Ardından mezun olan 70 öğrenci, keplerini havaya atarak mezuniyetlerinin tadını çıkarttı.

Kaynak: IHA

Ekleme Tarihi: 10.06.2013

 

 

 

 

Yukarı