Köpek Kulübesi İmalatı, Didim Era Yapı

Değerli dostlarımız açıkta kalmasın.. Standart ebat ve modellerin haricinde isteğiniz ölçülerde köpek kulübeleri imalatı için bizlerden fiyat alabilirsiniz, atölyemiz Didim Akbük yolu üzerindedir, hazır modellerimiz haricinde diğer illere veya evden eve nakliyesinin kolay olması açısından portatif demonte olarak kurulumu pratik hale getirilmiş olarak kargo ile gönderim yapılmaktadır. yapı olarak siding polimer kaplama ile ahşap kaplama modellerimiz mevcuttur.

İmalat atölye adresimiz;

 

www.era-yapi.com

 

mail adres: info@era-yapi.com

 

Ofis Tel: 0256 8462450

 

Servis Tel: 0533 6733794

 

Bir köpek kulübesi yapma - Alt iskelet

 

Alt iskelet

 

Birinci adım, alt iskeletin yapılmasıdır. İşe, daha sonra yerlerine vidalayacağınız tüm ahşap boylarına önceden delikler delerek başlayın. Bu, ahşabın yarılmasını önleyecektir. İskeleti, 44×44 mm ölçülerindeki 4 boy ahşabı kullanarak şekilde gösterilen biçimde kurun. 4 ahşap takozu, zeminden yukarıda olmasını sağlamak için köşelerden iskeletin altına sabitleyin.

 

Bir köpek kulübesi yapma - A şekilli iskeletler

 

A şekilli iskeletler

 

Köpek kulübesinin A şekilli iskeletlerini bir üçgen şeklinde birleştirin. Üçgenin alt tarafını 60°'lik bir açı, üçgenin üst tarafını ise 30°'lik bir açı ile kesin. Ardından galvanize (ya da paslanmaz çelik) vidalar kullanarak ahşap boylarının alt köşelerini sabitleyin.

 

Bir köpek kulübesi yapma - Çatı mahyası

 

Çatı mahyası

 

İki A şekilli iskeleti, şekilde gösterildiği gibi 120 cm uzunluğundaki çatı mahyası ile birleştirerek iskeleti oluşturun. Üçgen A şekilli iskeletlerin düzgün hizalanmış olduğundan emin olun. Çatı mahyasını yerine vidalamadan önce, bir su terazisi kullanarak A şekilli iskeletlerin dikey olduklarını kontrol edin.

 

Bir köpek kulübesi yapma - Zemin paneli

 

Zemin paneli

 

Zemin panelinin 4 köşesinde dikmeler için açıklıklar kesin. Zemin panelini dikmelerin arasında indirin ve yerine vidalayın. Ardından zemin panelindeki önceden delinmiş delikleri bir havşa matkabı ile genişleterek gömme başlı vidaların panelin yüzeyi ile aynı seviyede olmasını sağlayın.

 

Bir köpek kulübesi yapma - Çatının su geçirmez hale getirilmesi

 

Çatının su geçirmez hale getirilmesi

 

Köpek kulübesinin çatısını %100 su geçirmez hale getirmek isterseniz, ilk önce A şekilli iskeletin üzerine kalın bir plastik folyo (örneğin havuz astar folyosu) geçirin ve zımbalar ile yerine sabitleyin. İkinci adım, kulübenin çatısının yapılmasıdır.

 

Bir köpek kulübesi yapma - Çatının monte edilmesi

 

Çatının monte edilmesi

 

165x22 mm ölçülerinde üst üste binen enli tahtalar kullanın. İlk olarak bir tahtayı üst kısma vidalayın. Ardından bu tahtanın altına bir takoz koyun, böylece çatı panelini bu tahtanın altına kaydırabilirsiniz. Bu, panelin sağlam bir biçimde yerinde kalmasını sağlar ve yağmurun köpek kulübesine girmesini önler. Gevşek çatı paneli için 75x20 cm ölçülerindeki ahşap boylarından bir iskelet hazırlayın ve yatay çatı tahtalarını, kiremitler gibi üst üste binecek şekilde yerlerine vidalayın.

 

Bir köpek kulübesi yapma - Köpek kulübesinin arka duvarı

 

Köpek kulübesinin arka duvarı

 

Lamba ve zıvana bağlantılı 6 enli tahtayı birleştirerek ön ve arka duvarları ayrı ayrı yapın. Enli tahtaların her bir ek yerinde sıkıca oturduklarından emin olun. Enli tahtaları, her bir duvar için (A şekilli iskeletin şekline uyan) 60° açılı 2 bağlantı parçası (B) ile birleştirin. Bu bağlantı parçaları A şekilli iskeletin için girmelidir, bu nedenle boşluk bırakmanız gereklidir. En üstteki enli tahtayı yerine ayrı olarak vidalayın.

 

Bir köpek kulübesi yapma - Üçgen biçimin kesilmesi

 

Üçgen biçimin kesilmesi

 

Çatı için, orta noktadan 6ncı enli tahtanın üst kısmına kadar diyagonal bir çizgi çizin. Arka duvarı, A şekilli iskelet ile aynı üçgen biçimde kesmek için bir daire testere kullanın ve sonra yerine vidalayın.

 

Bir köpek kulübesi yapma - Ön duvar

 

Ön duvar

 

Girişin şeklini, 1inci enli tahtadan 4üncü enli tahtaya kadar ön duvarın üzerine çizin. Köpek kulübesinin girişinin ortada olduğundan emin olun. Üst kısımda, girişin şekli çatı çizgisini izler. Bu, 60°'lik bir açıya sahiptir. Üst köşelere delikler delin; bu delikler dekupaj testereyi kolayca döndürmenize olanak verecektir. Çizdiğiniz çizgiyi takip edin ve açıklığın geri kalanını kesin. Ön paneli güçlendirmek için, orta kısmın yukarısında üste ve alta bağlantı parçaları vidalayın.

 

Bir köpek kulübesi yapma - Köpek kulübesinin birleştirilmesi

 

Köpek kulübesinin birleştirilmesi

 

Ön ve arka duvarı yerlerine yerleştirip alt iskelete vidalayarak köpek kulübesini birleştirin. Vida deliklerini önceden delin ve düzgün bir yüzey için gömme başlı vidalar kullanın. Son olarak, düzgün bir görünüm için girişin etrafına köşe şeritleri takın.

Yukarı