Köpekler Niçin Ot Yer

Köpekler niçin ot yerler?

Köpekler çoğunlukla ot yerler, ve bu davranışlarını açıklayan birçok farklı görüş bulunmaktadır. Birincisi; vahşi köpekler (örn., kurtlar ve tilkiler) bir hayvanı yakaladıklarında onların herşeyini yerler. Birçok herbivoru ( yani otla beslenen hayvanı) avlayıp yediklerinden dolayı bu hayvanların sindirim sistemindeki ,bağırsak ve midelerindeki otların ve bitkilerin de çoğunu yemiş olurlar. Ayrıca, yumuşak meyve ve diğer bitkisel ürünleri de yedikleri bilinmektedir. Köpekler daha sonraları bu nedenle ot yiyebilir hale gelmişler ve bitkiler onların diyetlerinin normal bir parçası haline gelmiştir..

Bir köpek ot yedikten sonra çoğu zaman kusar. Köpekler çim ya da otu kusmak için mi yerler , yoksa yedikleri için mi kusarlar? Bu bir sırdır, fakat bazı köpeklerin mideleri bozulduğu zaman ot yiyebildiği görülmüştür.

Bir diğer neden ; sadece bundan hoşlanmalarıdır. Bazı köpekler belirli tür ot ve bitkiyi arayıp bulurlar ve seçerek yerler...Örneğin; Bir beagle?ın sahibinden daha hızlı orman üzümü (Ahududu) toplayıp yediğini biliyoruz.

Her durumda, ot yeme davranışı temel olarak normal bir davranıştır, ve köpeğiniz bunu haddinden fazla yapmıyorsa endişelenmenize hiç gerek yok.

Yukarı