Kedilerin Oyun Yeteneği

Karşınızda oyun konusunda son derece yetenekli bir hayvan durmaktadır. Siz farkında olmadan tabağınızdan çaldığı bir parça yemekle bile bir kedi inanılmaz eğlenceli zamanlar geçirebilir. Kedi için oyun hayatının uykudan sonraki en önemli zamanlarıdır. Oyun konusunda bu kadar yaratıcı bir hayvan için acaba ne tür oyuncak almalıyım demek sanırım biraz saflık olacaktır. Siz ona alacağınız oyuncağı düşünürken kediniz bir parça iplikle oyununa başlamıştır bile. Oyuncak seçiminde dikkat etmeniz gereken en önemli konu oyuncağın kedinize zarar verip vermeyeceği olmalıdır. Ufak parçaları olan oyuncaklar kedinizin boğazına kaçabilirken uzun ipleri olan oyuncaklar ise kedinizin boynuna dolanıp ona zarar verebilir.

 

Tırmalama Çubukları:


kediler tırmalama çubuklarını patilerinin arasından çıkan bir sıvıyı sürmek için kullanırlar. Bilinen tırnak kaşıma değildir. Kediler tırnaklarını kaşımazlar. Bu işlemi yaparken pati aralarını açmak için tırnaklarını çıkarmak zorunda kalırlar. Kediniz için küçük yaşlardan itibaren turmalama çubukları almalısınız ki mobilyalarınız sağlam kalsın.

 

Sıçratma oyunları:


elli santimlik bir ipin ucuna takacağınız hafif bir nesne, tüy, pinpon topu kediniz için ideal bir oyuncak olacaktır. Bu türlü ipli oyuncakları siz yokken kedinizin oynaması için etrafta bırakmayınız.

 

kedi hamağı:


kedi hamaklarını kullanmanızın nedeni kedilerin uykuya çok düşkün hayvanlar olmasıdır. Yattıkları yerde bir avuç tüy yumağı bırakıp giderler. Kedi hamağı sayesinde kediniz tüylerini sadece buraya bırakacaktır.

Kedi oyuncakları ile ilgili yüzlerce seçenek ve ürün mevcuttur. kediniz ile birlikte sınırsız sayıda oyuncak yapabilirsiniz. Sizin ve kedinizin hayal gücüne kalmış ki unutmayın oyun konusunda kedinizin hayal gücüne ulaşmanız zor olacaktır.

Yukarı