Columnaris Bakteri Hastalığı

Columnaris Bakteri Hastalığı diğer adı Flexibacter columnaris

NASIL ANLASILIR ?


( Teshiş etme ) Diagnoz : Balıkta beyaz dudaklar,yapışmış yüzgeçler,yüzgeçlerin uçlarında beyazlıklar. Vücuda yayılan beyaz kepeksi doku. Balığın akvaryum yüzeyinde veya alt kısmında kontrolsüz sallanmalar. Balığın kendi etrafında takla atarak dönmesi veya akvaryumda bir daire çizerek dönmesi.
 

Tanım:

 Columnaris Bakteri Hastalığı' nın diğer adı da Flexibacter columnaris' dir . çok hızlı yayilan ve anında tedavi edilmesi zorunlu olan hastalıktır. Bakteri balııın herhangi bir bölümünde olabilir, ve hızla yagınlaşır. Genelde hastalııın (bakterinin geciş nedeni ise satıcıdan kaynaklanan veya plastik materyallerden geçen bir bakteridir. Akvaryumda çok balığın bulundugu ve az su hacimleri durumunda da ortaya çıkar. Yani bir balığa düşen yüzme alanın kisıtlatmaları ilede görülebilir. Akvaryumculardan eve getirilen plastik taşıma torbasından da geçen bir hastalıktır. Bu bakteri hastalığı çogunlukla canlı doğuranlar ailesine mevcut balıklarda görülmektedir.
 

Tedavi/uygulamalar:

 Tedavide eğer dikkatli olunursa ve aynen uygulanırsa ilaca gerek yoktur. Ama hasta olan balık ayrı bir akvaryuma alınarak özel bir tedaviye ve en hızlı bir şekilde uygulama yapılmalıdır. Eğer balık akvaryum zeminine/üstünde oturmuş kontrolsüz bir biçimde sallaniyor ve kuyruk yüzgeci yapişmiş ise beyazliklari beklemeden tedaviye başlanmalıdır. Vücuda yerleşen bakteri diş tepki olarak bu davranışları gösterir. Ve akvaryumcunuzda balık almadan önce dikkat edeceğiniz en önemli konu ise balıkların dengeli yüzmeleridir. Ama bu bakterinin balıkta olmasıda akvaryumcunun elinde degildir. Tedavi için karantina akvaryumunda her 3 günde bir %80 su degisimi uygulanmalıdır. Su sıcaklıgı 24 °C geçmemelidir ve az miktarda iyotsuz tuz atılmalıdır. (her litreye 4 gr). Tedavi süresi 10 gündür. Eğer istenirse karantina altına alınmış balık/balıklar agağıdaki ilaçlarıda kullanabilirler.

SERA BACTOPUR İLAÇ KULLANIMI

SERA BACTOPUR DİRECT
8 TABLET
Sera baktopur direct, tatlı ve tuzlu su balıklarında ödem veya kanamalı ateş veya ülser benzeri çeşitli bakteriyel hastalıklarla etkin ve çabuk bir şekilde mücadele edilmesini sağlar.
Endikasyonlar:Süs balıklarının karınlarının şişkince olmasından, bakteriyel iç hastalıklardan rahatsız olduklarını anlayabilirsiniz.Bu durum ayrıca, çoğunlukla pullarının kabarık ve gözlerinin fırlak olması görünümü ile birlikte olur.Diğer belirtiler ise; sallantılı yüzme hareketleri göstermeleri, renklerinin koyulaşması, iştahlarının azalması ve en sonunda tamamen isteksiz bir durum almalarıdır.Hastalığı geç saptasanız bile, Sera bactopur direct kullanarak hastalıklı balıkları tedavi eder ve henüz hastalanmamış olan balıkları hastalıklara karşı koruyabilirsiniz.
Önemli not: Sera bactopur direct akvaryumunuzdaki yararlı bakterilerinde yok olmasına neden olur.Bu nedenle tedaviden sonra akvaryum suyunuzu Sera ***utan ve Sera nitrivec kullanarak yeniden düzenleyiniz.Ayrıca Sera super karbon ile filtreleme yapmanızı da öneririz.
Sera bactopur direct deniz akvaryumlarındaki basit hayvancıklar için uygun değildir.Bu nedenle, hastalıklı balıkları yalnızca yoğun banyoda tedavi ediniz.

Yukarı