Hamster Yaşam Alanı Nasıl Olmalı

Hamstere Uygun Yaşam Alanı

Evde yaşayacak olan Hamsterin güvenli, temiz bir yere ihtiyacı vardır. Bu yer paslanmaz çelikten, plastikten veya cam plastikten oluşan kafesler olabileceği gibi cam akvaryumlarda olabilir.60×45 cm boyutlarında 30 cm yüksekliğinde bir kafes tek bir Hamster için yeterlidir. Önemli olan diğer bir hususta bu yaşama ortamının temiz tutulması ve zaman zaman dezenfekte edilmesidir. Haftada bir kafesin yemek artıklarından ve diğer pisliklerden temizlenmesi gereklidir. Yattığı ve uyuduğu yerinde her zaman temiz olması şarttır. Egsersiz yapmaktan çok hoşlanır. Evcil hayvan mağazalarında rahatlıkla bulabileceğiniz Hamsterlara özel içinde plastik boru ve Hamsterların hareket etmelerini sağlamak amacı ile dizayn edilmiş tekerlek ve bisikletler Hamsterınızın evde iyi vakit geçirmesini sağlayacaktır.

Boş bir tekerlek dışında , boş makaralar, ceviz kabuğu gibi oyuncaklar sağlamak önemlidir.Eğer olanak varsa ona içinde oyun sahası bulunan bir kafes sağlamak en iyisidir.Yani kafesin bir bölümünde kum alanı bulunmalıdır. Bu kumun Hamsterin istediği gibi eşebileceği ve içine girebileceği miktarda bulunması önemlidir. Başka bir yere üzerine tırmanabilmesi için dallanmış bir büyük dal parçası konması oyun zevkini tatmin edecektir. Hamster tahtanın direnci ne olursa olsun, tahtadan yapılan bütün eşyaları parçalayabilir. Bunun için kalacağı yer tel bir kafes olmalıdır.Kafesin telleri horizantal olursa küçük kemirici bunları merdiven gibi kullanarak tırmanma duygusunu tatmin eder. Kafesin tabanına emici bir yataklık veya bataklık kömürü ve kum karışımı serilmelidir. Hamster pisliğini daima kafesin aynı bölgesine yapar. Bundan dolayı kafesi temizlemek kolaydır.

Hamster gibi uzun süre uyuyan küçük bir hayvan için yatacağı yer çok önemlidir. Kazılmış bir yerde uyuma içgüdüsünü tatmin etmek için ona buna uygun bir yer hazırlamak iyi olur. Bunun için minyatür bir ev hazırlamak ihtiyacı karşılar. Kafesin içine kağıt parçası , yonga,yün ipliği gibi uygun birkaç materyal konursa küçük kemirici bununla ona hazırlanan evi süsleyecektir.Bütün bu eşyayı evine taşıması için oldukça zaman gerekir. Bu işlemi ancak yatağı yeterince yumuşak olduğu zaman bırakır.

Yukarı