Su Kaplumbağası Akvaryumu

Balık varken neden sürüngen besliyelim derseniz çok yanılırsınz çünkü balıkları elinize alıp sevemezsiniz, size alışmazlar çünkü balıkların zekasını bilirsiniz işte.Ayrıca öyle basit iş gibi görünmüyor kaplumbağa beslemek ve şunuda unutmayınki 30 cm kadar olabiliyorlar.Kararınızı verdikten sonra yani kendinize güveniyor ve ben bu işi yapabilirim diyorsanız ilk önce kendinize başlangıç için orta boylarda akvaryum temin edin.Kaplumbağa satılan yerlerde olan plastik kaplardan almayın.Şimdi akvaryumu aldığınızu varsıyorum şimdi geldik akvaryumum için boş kalmıyacak elbette sadece su doldur içine hayvanları at değil bu iş.Zemine 3-4 cmlik taşlardan kullanabilirsiniz.Küçük boyalı taşlardan kullanmayın yiyorlar.Görsellik kazandırmak içinde çeşitli aksesuarlar alabilirisiniz.Ne bilim işte suların altında kalan yapıların minyatürleri var onlar ve benzeri şeyler işte.

Şimdi zemin kısımını hallettik ama eksikler hiç bitmiyor.Kaplumbağar hep suda kalmazlar bazen karaya çıkıp güneşlenmek isterler.Bu yüzden akvaryumun kenarına kuru alan dediğimiz şeyden yapıcaz.Kuru alanın yapmanın bir çok çeşidi var.Sadece iş kaplumbağanın kuru alana çıkması ile bitmiyor zaten hayvanın buraya çıkması güneşlenmek ve bizde bunun için bu yerin tepesine UVB ışıkları koyacağız.Resimlere bakara fikir sahibi olabilirsiniz.

kaplumbağalar için kuru alankaplumbağalar için kuru alan

kaplumbağalar için kuru alan uvb

Resimlere bakarak bayağı fikir sahibi olduğunuzu var sayarsak;

Akvaryumdaki su miktarı kaplumbağanın 5 katı olmalıdır.Kuru alandan akvaryumlar firar edebilir bunu unutmayın.

* Kuru alan sıcak olmalıdır bunuda üste 60wluk ampül takarak yapabilirsiz.

*Kaplumbağaları 24-30 °C arasında tutunuz.Bunun içinde ısıtıcı almanız gerekiyor.

*Filtre almanız şart.

Son olarak onlara iyi davranın.Düzgün bakarsanız sizi toprağa gömer onlar yaşamaya devam ederler.

Yemek olarak ise aldığınız yerde mutlaka iyi veya kötü yem kakalarlar.Hem aynı şeyi vererek beslemek olmaz ara sıra et, balık gibi şeyler vererek ziyafet çekmelerini sağlıyalabilirsiniz.

Yorumlarda en çok merak edilen konulardan bir tanesi bunların ortalama maaliyeti ne kadar tutar ?Kabalastak yazıyorum ; Özge Hanıma hitaben yazıyorum?.

    * UVB Işığı ? Yaklaşık 40TL üstü?
    * Ortamala bir akvaryum  70 TL ve üzeri?
    * Isıtıcı -  15-20 TL civarında?
    * Akvaryumda kaplumbağa kuru alan yapımı ? Max 10 TL?yi geçmez.
    * Kuru alanın üstüne koyacağınız ışık   : Bu size göre değişir.Masa lambası alıp onu kuru alanı ısıtacak/kurutacak şekilde koyabilirsiniz.Bununda maliyeti 10-20 TL civarında?
    * Akvaryum aksesuarları alarak daha güzel bir görüntüyü akvaryumunuzda oluşturabilirsiniz.Buda nerden baksanız   20-30 tl tutar gibime geliyor ama size göre bu ücret değişir.
    * Kaplumbağa Yemi : 1 TL?ye bile yemler var ama ne kadar yarar sağladığı düşündürür.Her ay düzenli olarak kalitetli yemler ve  vitaminler vermeniz gerekiyor.Bununda fiyatı değişir size göre?
    * Suyu temizleme işiyle uğramak istemiyorsanız ki kaplumbağalar suyu çok fazla kirletirler o zaman bir tane dış filtre almanız gerekiyor. 70 yada 150 tl gibi bir rakama aldığınız akvaryuma dış filtre abartı gelebilir ama  dediğim gibi her zaman suyla uğraşmak istemiyorsanız ufak çaplı bir tane dış filtre alıp hem suyu temizle işiyle uğraşmazsınız hemde tertemiz suda kaplumbağalarınızı izlersiniz.Bununda fiyatı 80-100 TL arasında?

Yani anlıyacağınız sıfırdan sadece akvaryum kurmak istiyorsanız hemen hemen 200 tl gözden çıkartmanız gerekiyor.Eğer dış filtrede almak istiyorsanız 80-100 TL arasında bir rakamı gözden çıkartmanız gerekiyor.

Bu rakam size 5 TL?ye aldığınız bir kaplumbağa için abartılı gelebilir ama onun doğal koşullarını sağlamaya çalışmak bu kadar masraflı bir hale gelebiliyor.

Yukarı