Dünya Marinalar Kongresine İstanbul Aday

CNR Holding ve DENTUR, 2014 Dünya Marinalar Kongresi'nin İstanbul'da yapılması için güç birliğine gitti.

Türk Denizcilik Sektörü'nün dünyaya tanıtımında büyük rol oynayacak kongrenin, yılda 5 milyar dolarlık ek turizm geliri sağlayacağı düşünülüyor. Böylece İstanbul, Moskova, Barcelona ve Dubai ile yarışacak.

 

Türkiye, Dünya Marinalar Konfederasyonu ICOMIA tarafından 3 yılda bir farklı ülkelerde düzenlediği ve 7.'si 2011 yılında Singapur'da yapılan Dünya Marinalar Kongresi'ne ev sahipliği yapmak üzere aday oldu.

Haziran ayında Rotterdam'da yapılan ICOMIA Kongresi sırasında DENTUR tarafından başlatılan görüşmelerde karar aşamasına gelindi.


İSTANBUL BİR ADIM ÖNDE

Deniz Endüstrisini ve Denizciliği Geliştirme Derneği - DENTUR ve CNR Holding tarafından hazırlanan ortak teklifte, kongrenin İstanbul'da düzenlenmesinin diğer aday kentlere göre sağlayacağı avantajlar somut verilerle desteklenerek Dünya Marinalar Kongresi Yönetim Kurulu'na sunuldu. Yapılan etkili çalışma sonucunda İstanbul, bu zorlu maratonda Moskova, Barcelona ve Dubai karşısında bir adım öne geçti.

 

Türkiye'nin yat ve marinacılık alanında son yıllarda gösterdiği gelişme ve yeni projelerle dünyada örnek ülke olduğunu belirten DENTUR Başkanı Yavuz Sipahi, kongrenin İstanbul'da yapılmasının bu gelişmeye büyük destek vereceğini söyledi.

CNR Fuarcılık Grubu Başkanı Ali Bulut, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, Dünya Marinalar Kongresi'nin İstanbul'da yapılmasının Avrasya Boat Show'un son yıllarda gösterdiği rekor büyümenin sürdürülebilir olmasına önemli katkı sağlayacağını vurgulayarak, CNR Holding olarak bu projeye katkıda bulunmaktan büyük mutluluk duyacaklarını ifade etti.


YILDA 5 MİLYAR DOLAR EK KAYNAK

Türkiye'de faaliyet gösteren 35 marinada 15 bin bağlama kapasitesi bulunuyor. Turizm Bakanlığı?nın belirlediği hedefe göre bağlama kapasitelerinin 10 yıl içerisinde 50 bine ulaşması için çalışmalar sürüyor.

İstanbul Otopark İşletmeleri İSPARK, ?yılan hikayesine? dönen yüzer iskelelerden oluşan tekne parklarının inşaatı projesine sonunda başlıyor. İlk kazma Ekim ayında vurulacak.

İSPARK, İstinye?de 180, Tarabya?da 208 bağlama kapasitesine sahip olacak tekne parklar için 10 Milyon TL bütçe ayırırken, uzmanlar marinacılık alanında uygulanacak doğru stratejiler ve projelerle Türkiye'nin turizm gelirlerine sadece bu alanda yılda 5 Milyar dolarlık ek kaynak sağlanacağını belirtiyorlar.

Yunanistan ekonomisindeki kötü gidişin, Türkiye'nin bu konudaki şansını büyük ölçüde arttırdığı ifade ediliyor.


Kaynak: TurkSail

Yukarı