Yat Kaptanı Bodrum Muğla - Taner Erdoğan

Yelken Sporu Eğitmeni Taner Erdoğan

Gazeteci  Gülgün Keçeci nin Kaleminden

 

 

Yıl 1982 ..

 

O günleri çok net hatırlıyorum; uygulamalı derste optimist ile denize ilk açılışında karşıdan gelen tekneye çarpmamaya çalışırken, panik haliyle yelken direği(bumbayı) kafaya yedikten sonra ileride iyi bir denizci olacağının ilk sinyallerini daha o günlerde vermişti Taner Erdoğan.. Bende aynı olayları yaşadıktan sonra evime dönüp uzun yıllar hayatımın tümünü kapsayacak kalemim ve sayfalarıma geri dönmeyi azgın sulara tercih etmiştim.

 

 

1987 yılına kadar Optimist ve sonrasında Cadet  sınıfında  Bölge ve Federasyon yarışlarına katıldı. Aynı yıl başarıyla  Laser sınıfına geçiş yaptı. 1990 yılında Bölge Hakemi Belgesi, 1991 yılında Türkiye Yelken Federasyonu? nun açtığı Antrenör kursunu başarı ile bitirerek  I. Derece Antrenör belgesi almaya hak kazanan Taner Hoca,  1994 yılına kadar Tekirdağ Yelken Kulübü lisanslı sporcusu olarak tüm Bölge ve Federasyon yarışlarına katılarak çeşitli başarılı dereceler elde etti.

1994 -1996 yıllarında askerlik görevi  nedeni ile Tuzla Deniz Harp Okulu ve Heybeliada Deniz Lisesi?nde Yelken Antrenörlüğü hizmetinde bulundu.  Aynı yıllar içerisinde  Deniz Gücü adına Laser ve Yat sınıfında yarışlara katıldı  1995 yılında Laser Avrupa Şampiyonasında Milli Takım içinde yer alan hoca,  yelken branşında Milli olma başarısını gösterdikten sonra, 1997 - 1999 yılları arasında Tekirdağ Yelken Kulübünde antrenörlük yaptı.  1998 yılında Türkiye Yelken Federasyonu nun  açtığı sınava katılarak Bölge Hakemliğinden Milli Hakem?liğe terfi etti.

 

 

Spor yaşamı boyunca bir çok başarıya imza atan milli sporcu  2000 yılında başladığı  Ataköy Marina Yat kulübündeki antrenörlük görevi ile birlikte Yat sınıfında profesyonel Yat Yarışçılığı ve eğitmenliği yaptı . 2007 yılından itibaren  marina ve denizcilik sektöründen aldığı eğitim ve deneyimler ile Yatçılık Eğitimi ve Özel kaptanlık hizmeti yanı sıra  yurtiçi ve yurtdışı birçok tekne transferi hizmeti de vermeye başaladı.

 

Yurtdışı tekne transferinden bahsetmişken  Taner Hocanın bir anısından bahsetmeden geçmek istemiyorum;

 

Geçtiğimiz yıllarda, yat kaptanlığını yaptığı tekne ile İtalya açıklarında seyir halindeyken fırtınaya yakalandığı sırada, liman yönetimi tarafından ?limana sığınmayı başaramazsın? uyarılarına rağmen teknesini  yanaştırmayı başaran Taner hoca ve ekibi, limandaki diğer sığınmacılar tarafından ?Çılgın Türkler? ve "Piri Reisin torunları" naraları ile ayakta alkışlanarak anılarda yer etmişlerdir.

 

 

Denizciliği ve yelkenciliği  yaşam biçimi haline getiren Taner hoca, gençlere  yelken sporunu aşılamaya devam etmekle birlikte, şimdilerde;

 

"hocanın yelkenlerini suya indirmeyi başaran kişi" olarak bilinen eşi Reyhan Hanımla birlikte Bodrumda, Yat Kaptanlığı çalışmalarını sürdürmektedir.

 

 

 

 

Gazeteci 

Gülgün Keçeci

Yukarı