Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAB) Gönüllüsü Öykü Yağcı, tüm yunus parkları ve akvaryumlarının kapatılmasını istediklerini belirterek, "Çünkü bu parklar tamamen hayvan haklarına aykırı. Bu, tüm uluslararası sözleşmelere aykırı. Bir ayıyı sokakta göbek attırırken görmek nasıl doğal değilse, bir yunusu da küçücük fayans bir havuzda görmek de doğal değildir. Biz bu durumun denetlenmesini istiyoruz. Ruhsatlı veya ruhsatsız açılan bu parkların kapatılmasını istiyoruz." dedi.

Protesto dalışı hakkında bilgi veren Memişoğlu, amaçlarını, yunusların havuzlarda değil, doğal ortamlarda yaşamasının sağlanması olarak açıkladı. Yunusların açık denizlerde daha mutlu olduklarını belirten Bahattin Memişoğlu, "Yunusların dört duvar arasına ve fayanslar üzerine yapılan akvaryumda sıkıştırılmış olmaları, onları tamamen ölüme terk etmek demektir. Yunusların, özgürlüğüne düşkün hayvanlar olduğunu düşünürsek, biz özgür dalgıçlar olarak, yunusların tutsaklığına son verilmesini istiyoruz. Dalışımız, Türkiye'de açılan yunus parklarında hapsedilen yunuslar içindir." şeklinde konuştu.

 

 

Yunuslar İçin Saros Körfezi'ne Daldılar

Tutsak yunus balıklarının özgürleştirilmesi için Türkiye genelinde başlatılan kampanya çerçevesinde, Edirne'nin Keşan ilçesine bağlı Gökçetepeköyü Sahili'nde dalış yapıldı.

 

Hamsi Diving Su Altı Sporları Kulübü tarafından protesto dalışı yapıldı. Dalış programına; Hamsi Diving Su Altı Sporları Kulübü ve Scuba Schools International (SSI) Eğitmen Eğiticisi Yetiştiricisi ve Eğitim Müdürü Bahattin Memişoğlu önderliğindeki 20'ye yakın dalış hocası ve kulüp öğrencileri katıldı.

'Özgür Yunuslar, Özgür Dalgıçlar' sloganıyla dalış yapan dalgıçlar, yunusların doğal ortamlarına bırakılmasını istedi ve bunun için de su altında pankart açtı. Kumsalda da pankart açarak açıklama yapan dalgıçlara, tatilciler de alkışlarla destek verdi.

 

Yukarı