Synchiropus Splendidus (Yeşil Mandarin)

Latince Adı: Synchiropus splendidus 

 

Habitatı ve Anavatanı: Batı Pasifik 

 

Beslenme Biçimi: Podlar ile beslenirler. Podların devamlı üremesi için yeterli sayıda canlı kaya, hatta en garantili yol olarak refugium bulundurulmalıdır. Bu şartların sağlanmadığı akvaryumlarda alınan mandarinler ölüme terkedilecektir. 

 

Davranış Biçimi: Barışçıl 

 

Kendi Türlerine Davranışı: Bazen sorun çıkmadığı gözlemlenmiş olsa da ya tek beslenmeli ya da uyumlu bir çift bulundurulmalıdır. 

 

Üreme: Erkekler dişilere göre daha büyük ve renkli olur, ayrıca dorsal yüzgeçleri de dişilere göre daha uzundur. Balıklar kurlaşmanın ardınan yumurtaları döker ve yumurtalarla ilgilenmezler. Yenmemesi ve filtre edilmemesi için yumurtalar ayrılmalıdır. 18 saat içinde lavra haline gelirler, 2 hafta içinde ise kumda gezer duruma gelirler. Yavrular Copepod nauplii gibi deniz infuseriaları ile beslenmelidiriler. 

 

Işık: Normal 

 

Tuzluluk: 1.023 

 

Sıcaklık: 24 - 26 ºC 

 

En Fazla Büyüdüğü Boy: 10 cm 

 

Reef Uyumu: Uyumlu 

 

pH: 8.2 

 

Genel Yorum: Renkleri çok cezbedici olduğundan çok sevilen bir türdür. Ancak beslenmeleri yüzünden genellikle yaşatılamazlar, balık gittikçe zayıflar ve ölür. Akvaryumunda ona yem konusunda rakip olabilecek ve onu rahatsız edecek sert balıklar bulunmamalıdır. Alınırken balığın çekik karınlı olmamasına dikkat edilmelidir. Akvaryuma bakır sülfat gibi ağır metal içerikli maddeler atılmamalıdır, mandarinler bu bileşiklere duyarlıdır.

Yukarı