Pterophyllum Scalare (Melek)

Latince Adı: Pterophyllum scalare 

 

Habitatı ve Anavatanı: Amazon nehri, Kolombiya, Brezilya ve Peru, Oyapock nehri (Fransız Guyanası), Essequibo (Guyana) drenajı 

 

Beslenme Biçimi: Hem etçil Hem otçul 

 

Davranış Biçimi: Orta derecede agresif 

 

Kendi Türlerine Davranışı: Orta derecede agresif 

 

Yüzme Seviyesi: Orta - Yüzey 

 

Cinsiyet Ayrımı: Cinsiyet ayrımı yapmak zordur. Erkeklerin kafaları daha hörgüçlüdür. Tüp çıkarma zamanında kesin ayrım yapılabilir. Ekeklerin tüpü daha ince ve sivri; dişilerinki daha kalın ve yuvarlak uçludur. 

 

Üreme: Dik bir yüzeye, büyük bir bitki yaprağına düz yumurta dökerler, anne ve baba yumurtaları beraber korur. Üreme için 10-15 balığı bir araya koyup aralarından eş seçtirmek başarı olasılığını arttıracaktır. 

 

Sıcaklık: 24°C - 30°C 

 

En Fazla Büyüdüğü Boy: 10 cm. 

 

En Az Akvaryum Hacmi: 150 litre, akvaryum yüksekliği en az 40 cm olmalıdır. 

 

Su Sertliği: 5 - 13 °dH 

 

pH: 6.0 - 8.0 

 

Zorluk Seviyesi: 2 

 

Genel Yorum: Gösterişli balıklardır. Çoğu hobicinin akvaryumunda bulunmaktadır ya da bulunmuştur. Avlayamayacağı boydaki balıklar için tehlikesizdir. Büyük Melekler, Neon gibi küçük balıkları yutarlar.Çok farklı renklerde ve vücut formlarında melekler bulunmaktadır. Lepistes, Japon Balığı gibi türlerle beraber bakılması uygun değildir. İyi bakıldığında çok hızlı gelişirler. Discusla beraber beslenmesi önerilmez. Discusun bağışıklığı olmadığı mikroplara karşı bağışıklığı vardır. Discusa mikrop taşıyıcılığı yapabilir.

Yukarı