Microgeophagus Altispinosa (Bolivian Ram)

Latince Adı: Microgeophagus altispinosa 

 

Coğrafik Kökeni: Brezilya ve Bolivya 

 

Beslenme Biçimi: Hem etçil, hem otçul. 

 

Davranış Biçimi: Barışçıl 

 

Kendi Türlerine Davranışı: Barışçıl 

 

Yüzme Seviyesi: Taban 

 

Cinsiyet Ayrımı: Dişiler; erkeklerden biraz daha küçük olurlar ve biraz daha renksiz olurlar. Dişi erkek ayrımı zordur. Erkeklerin arka yüzgeçleri daha büyük ve sivri uçludur. Dişilerinki daha yuvarlaktır. 

 

Üreme: Yaprak veya düz bir kayanın üstüne yumurta dökerler. Yumurtalarını korurular. Yumurtalar 2-3 gün içinde canlanır. Üremeleri kolaydır ama yumurtaların çıkması için suyun yumuşak, iletkenliğinin düşük olması gerekir. Üreme uzun sürer (35-40 dakika). Yavruları ve yumurtaları yaşatmak zordur. 

 

Sıcaklık: 22°C - 26°C 

 

En Fazla Büyüdüğü Boy: 8 cm. 

 

En Az Akvaryum Hacmi: 60 litre 

 

Su Sertliği: 2 - 4 °dH 

 

pH: 6.0 - 7.0 

 

Zorluk Seviyesi: 3 

 

Genel Yorum: Bu balığı sağlıklı bir şekilde yaşatabilmek için en önemli nokta sağlıklı bir balık almaktır. Genelde alınan balıklar sağlıksız olduğundan sorun yaşanmaktadır. Alındığında ilk bir kaç gün artemia, su piresi gibi canlı yemlerle kondisyon kazandırılmalıdır. Diğer barışçıl Amazon türleriyle ve canlı doğuranlarla bakılabilir. Bitkili tanklarda bakılabilir. Saklanma yerleri de olmalıdır. İstediği su şartlarını sağlamak kolay değildir. Uygun su şartları ve düzenli akvayum bakımı şarttır.

Yukarı