Apistogramma Agassizi (Agassizi)

Latince Adı: Apistogramma agassizi 

 

Coğrafik Kökeni: Rio Ucayali (Peru) ve Rio Negro (Brezilya)'nun aşağısı 

 

Yaşam Alanı: Yaprak yığını 

 

Beslenme Biçimi: Etçil 

 

Davranış Biçimi: Barşçıl ama bölgeci. 

 

Kendi Türlerine Davranışı: Orta derecede agresif. 

 

Yüzme Seviyesi: Taban 

 

Cinsiyet Ayrımı: Erkekler dişilere göre nisbeten daha büyük olurlar. Yüzgeçleri daha uzun renkleri daha parlaktır. Dişiler özellikle üreme dönemlerinde sarı-turuncu renk alırlar. 

 

Üreme: Üreme için önemli olan uygun su şartlarının sağlanabilir olmasıdır.Bir kovuğun içine düz yumurta dökerler, dişi yumurtaları korur. Üretilmesi kolaydır ama yumurtalar mantara duyarlıdır çok çabuk bozulabilir. Bir hafta içinde yavrular yüzmeye başlarlar. Erkek pek çok dişiyle çiftleşebilir. 

 

Sıcaklık: 26°C - 29°C 

 

En Fazla Büyüdüğü Boy: Erkekler 9 cm., dişiler 6 cm. 

 

En Az Akvaryum Hacmi: 50 litre 

 

Su Sertliği: 0 - 12 °dH 

 

pH: 5.0 - 7.0 

 

Zorluk Seviyesi: 3 

 

Genel Yorum: Farklı renk varyasyonları vardır. 1 erkek 4 dişi şeklinde 75 lt'lik akvaryumlarda bakılabilir. Akvaryumu bol bitkili, amonyak, nitrit, nitrat miktarı çok az ve peat ile zenginleştirilmiş olmalıdır. Ayrıca ince taneli koyu renkli kum tercih edilmelidir. Toptancılardan akvaryumculara gelen ithal balıklar genellikle zayıf düşmüş balıklar olur ve alındığında büyük oranda balık bir kaç gün içinde kaybedilir. Balıklar alındığında kuru yeme alışık olmadığından çok iyi bir şekilde canlı artemia veya su piresiyle beslenmeli kondüsyon kazandırılmalıdır. Uygun su şartları olmadığı zaman balığı yaşatmak zordur. Karma Amazon tanklarında tank yeterince genişse bakılabilir. Bölgeci ve agresif olduğundan küçük akvaryumlarda başka türlerle beraber yaşaması zordur. Bitkili akvaryumlar tercih edilmelidir.

Yukarı