KISA TÜYLÜ ALMAN POİNTERİ

Kökeni: İspanyol pointerinden türetilen bu köpek 1600'de Flaman avcılar tarafından Almanya'ya getirilmiştir. Italyan ve Ingiliz pointerieriyle çiftleştirilerek daha hızlı ve daha enerjik hale gelmesi sağlanmıştır. Kısa tüylü modem tipi Avrupa'da kısa süre içinde popülerolmuştur.n kaburgalar. Kuyruğu av sırasında yaralanmaması için kesilir. Tüyler: kısa, kalın.kaba. Renkler: kestane, göğüs ve bacaklarda küçük beyaz benekli kestane; başta kestane renginde lekelerle koyu kahverengimsi demirkiri; kahverengi benekli lekeli ve masklı; ya da bütün bu renklerle biriikte siyah. Sarı renk bir kusur olarak görülmez.

 

Kişiliği: Coşkulu, eğitilebilir, atik, kararlı, zeki, neşeli, itaatkar, çocuk dostu.

 

Tanımı: Kısa tüylü Alman pointeri seçkin görünüşlü, zahf bir köpektir. Yüksekliği 62-64 cm., ağıriığı 25-32 kg. kadardır. Belirienmiş standardına göre, ince ve zarif hatları olan bir başı, hafif kemerli geniş bir kafatası, dışa doğru çıkık kahverengi uçlu burnu (et renginde olması istenmez), hafif sarkık dudakları, güçlü ve aynı hizada çeneleri olmalıdır. Gözler: kahverengi (sarı renk kusur olarak kabul edilir). Kulaklar: orta uzunlukta, yassı. yanaklara yapışık gibi, uçları yuvarlak. Göğüs: geniş ve yüksek; kavisli ama dışa doğru çıkık olmaya

Kullanımı: Kısa tüylü Alman pointeri her türlü avın bulunmasında, avın izlenmesinde ve korunmasında kullanılır. Dağlarda, ormanlarda, bataklıklarda ve her türlü iklimde olağanüstü bir avlanma yeteneği sergiler. Bir ölçüde kırsal görünüşlü bir köpektir. lyi huylu olmasına rağmen apartman köpeği olarak yaşayamayacağı düşünülür. Bununla birlikte, av mevsimi sona erdikten sonra kendisine belirli bir hareket alanının sağlanması halinde her koşula uyum sağlayabilir.

Yukarı