İTALYAN POİNTER

Kökeni: Avrupa`nın en eski av köpeği cinselerinden biridir. Pliny , Xenophon , Dante ve Cellini gibi çeşitli isimler almıştır. On altıncı yüzyılda avda ateşli silahlar kullanılmaya başlandığında popiler oldu.

Tanımı: Yüzü ciddi görünüşlü. , uzun ve hızlı koşabilen zarif ve güçlü bir köpektir.Yüksekliüi: 55-67cm., ağırlığı : 25-40kg. olmalıdır. Uzun ve köşeli bir başı , dışa doğru cıkık bir kavisli kaşları vardır .Kalın burnu et rengi yada kahverengidir. Dudakları sarkıktır. Gözler: tüylerinin rengine göre , sarı yada aşı boyası renginde. Kulaklar : çok gelişmiş sarkık ve tomar biçiminde . Kuyruk : 15-25cm. kadar kesik. Tüyler: kısa ve parlak. Renkler: saf beyaz , portakal amber yada kestane lekeli beyaz yada portakal veya kestane benekli beyaz. Boyunda aşırı sarkıklık kusur kabul edilir.

Kişiliği: Düşünceli , itaatkar, uysal , eğitilebilir ve sadıktır.Çok neşeli bir köpek değildir.

Kullanımı: Avı bulma konusunda çok yeteneklidir . Yakaladığı avı güvenli bir biçimde bulur ve hata yapmadan getirir. Her tür ava uyum sağlayabilir. Avcı ile tam bir iş birliği içindedir. Sakin ve temizdir .Aileye gayet iyi uyum sağlar.

Yukarı