İNGİLİZ BULLDOGU

 

Kökeni: Çok eski Asya mastiffinden türetilmişse de Büyük Britanya'da büyük bir değişimden geçmiştir. Ortaçağ kökenli olan bulldog ismi sadece dayanıklı oluşunu değil aynı zamanda küçük bir boğayı andıran görünüşünü betimler. Arenalarda boğalarla dövüşen saldırgan bir kökektir. Bu tür gösteriler on dokuzuncu yüzyılda bir yasa ile yasaklanmıştır.

 

 

Tanımı: Boyu posu küçük, ama iri ve tıknaz bir köpektir. Çok iri bir başı vardır. Ortalama ağırlık: erkeklerde 24-25 kg., dişilerde 22-23 cg. Yüksekliği standardında belirtilmemişse de 30-35 cm. arasında değişir. Başı iri (ne kadar iri olursa o kadar makbuldür) gözleri yanaklarına gömülmüş gibidir. Kafatasındaki ve alnındaki deri kırışıktır. Yüzü kısa ve küt; burnu geniş ve siyah, iri deliklidir. Üst dudağı sarkık, alt çenesi çok kısadır. Gözler: yuvarlak, araları açık. koyu renk. Kulaklar: küçük ve ince, arkaları bir gül gibi kat kat. Boyun: kavisli, sarkık. Kuyruk: kısa. düşük duruşlu. Tüyler: kısave yumuşak. sarımsı kahverengi ve beyaz ya da beyazın çeşitli tonlarında.Siyah renk kabul edilmez.

 

 

Kişiliği: Hala dövüşlerde kullanıldığı on dokuzuncu yüzyıla kadar, saldırgan, yırtıcı ve kan dökücü bir hayvandı. Öyle ki, Romalılar zincire vurulmuş olsa bile bir bulldogun sokağa çıkarılmasını yasaklamışlardı. Yüzyıllar sonra tehdit edici görünüşünü korumakla birlikte, iyi huylu. temkinli, vakur. sadık. evcil, temiz ve aristokrat bir köpek haline geldi. Kendisine. "çirkin güzel," denildi.

Yukarı