Cavalier King Charles Spanieli

 

Temel Özellikleri

Cavalier King Charles Spaniel İngiltere Kralı II. Charles'ın favorisi olan eski Toy Spaniellerin görüntüsüne sahip yeni bir Toy Spaniel ırkıdır. Cavalier King Charles Spaniel canlı hareketli coşkulu bir köpektir.

 

Neler Yapar?

Coşkusunu en güzel şekilde heyecanla kuyruk sallayarak belli eder. Sportif ve dışa dönük bir ırktır. Korkusuzdur ve sahibini memnun etmekten hoşlanır. Yeterince zeki bir ırk olan Cavalier eğitimi kolay nazik itaat eğitimine başarıyla yanıt veren bir ırktır. Diğer köpeklerle ve petlerle iyi anlaşır. Cavalier yalnız kalmak istemez özellikle ilgiyi üzerinde tutmaktan çok hoşlanır.

 

Bu ırk arkadaş olarak yetiştirilmiş olmasına rağmen köken aldığı ırkların avcılık içgüdülerini taşır. Koku ve görme duyusu kuvvetlidir. Bazen ilgisini çeken bir kokunun veya bir hayvanın peşine düşebilir bu nedenle güvenli olmayan çevrelerde tasmasız dolaştırılmamalıdır. Belli yaşın üstündeki çocuklarla daha iyi anlaşır.

 

Adaptasyon yeteneği kuvvetli bir ırk olan Cavalier King Charles ailenin sağlayacağı egzersiz imkanlarına uyum sağlayacaktır. Parkta özgürce koşup oynayacağı saatlerden mutlu olur.

 

Tarihçesi

English Toy Spaniel'in bir alt tipi olan King Charles ile Cocker Spaniel arasında yapılan çaprazlamalar sonucu elde edilmiştir. Yetiştiriciler Kral II. Charles'ın portrelerinde görülen güzel Toy Spanielleri andıran köpekler yetiştirmeyi amaçlamışlardır. 1920'lerde Londra'da yapılan bir showda King Charles ırkından uzun burunlu olanlara ödül verilerek Van Dyck'in tablolarında görülen köpeklere çok benzeyenler seçilmiş ve ırkın elde edilmesinde kullanılmışlardır. 1940'larda bu köpekler ayrı bir ırk olarak kabul edilmiş 1980 yılında UKC tarafından resmi olarak tanınmış 1996'da ise AKC tarafından Toy grubuna dahil edilmiştir. Yapı olarak Pug burunlu King Charles Spaniel'den farklı olsa da isim benzerliği nedeniyle zaman zaman karışıklıklar yaşanmaktadır.

 

 

 

Familya: Spaniel Diğer Adları: English Toy Spaniel Cavalier Kral Charles Spanieli Kavaliyer Kral çarls Spanyeli Rengi: Siyah - Ten Tricolor (üç renk) Blenheim denen inci beyazı üzerine koyu kestane renklerde.Çıkış Yeri: İngiltereÇıkış Tarihi: 1900'ler Orjinal İşlevi: Av köpeği avı işaret eden köpek Günümüzdeki İşlevi: İnsana eşlik eden köpek arkadaş köpek Ortalama Ömür: 9-14 yıl Kilo Erkek/Kilo Dişi: 2-4/2-4 kg

Boy Erkek/Boy Dişi: 76-84/76-84 cm 

Yukarı