Chiens Francaises

 

Temel Özellikleri

Zarif kaslı dengeli bir köpektir. Zeki bakışlı bir yüz ifadesi vardır. Av sırasında atak cesur ve amansız fakat ev içinde duygulu sakin sessiz ve itaatkardır. Yine de ev dışında yaşarsa daha rahat edecektir.

 

Neler Yapar?

Profesyonel bir av köpeğidir. Her tür ava ilgi duyarsa da uzmanlık alanı geyik avcılığıdır. Koklayarak iz sürmede iyi işler çıkarır.

 

Kökeni

Gascon ve Saintongeois cinsi köpeklerin ingiliz Tilki Tazısı'yla çiftleştirilmesiyle elde edilmiştir. Bir cins olarak resmen 1957'de kabul edilmiştir.

 

Chiens Francaises cinsi köpekler temel kökenleri ve karakteristik özellikleri aşağı yukarı aynı olmakla beraber kendi içlerinde birkaç cinse ayrılırlar. Bu farklılık en belirgin olarak tüy renklerinden gözlenebilir.

 

En yaygın olanı siyah-beyazdır onu üç renkli olanı izler ve nihayet siyah-portakal renkli olanı vardır. Gösterilerde küçük ayrıntılar dışında aynı stadarta göre ve kuşkusuz tüy renklerine göre değerlendirilirler.

 

Familya: Avcı (koku avcısı)Diğer Adları: Chien Français French Black and Orange Dog White Hound Rengi: Siyah ve beyaz üç renkli siyah-portakal Çıkış Yeri: Fransa Çıkış Tarihi: 1957 Orjinal İşlevi: Av köpeği koklayarak iz sürer Günümüzdeki İşlevi: Av köpeği koklayarak iz sürer av köpeği yarışmaları Ortalama Ömür: 10-14 yıl Kilo Erkek/Kilo Dişi: 28-30/27-29 kg

Boy Erkek/Boy Dişi: 65-72/63-68 cm 

Yukarı