Brittany

 

Temel Özellikleri

Zekidir eğitilebilir. Belirli bir hareket tarzı vardır. Sevimli ve oyuncudur. Sert bir eğitime tabi tutulursa hırçın olabilir. Evde uyuması gerekir. İyi huyludur.

 

Neler Yapar?

Ormanlık düzlük ve tepelik her türlü araziye uyum sağlayabilir. So---güg---a ve neme dayanıklıdır. özellikle çulluk keklik yaban tavşanı avında kullanılır.

 

Daima hareketli ve coşkuludur yorulmak bilmez. Avı sudan çıkarıp getirmek için gerekli gelişmiş içgüdülere sahiptir. Orta büyüklükte olduğu ve kolay taşınabildiği için milyonlarca avcı arasında büyük bir şöhret kazanmıştır. Bataklıkta avlanabilir. Avı bulur ve getirir.

 

 

Neşeli karakterinden ötürü insana arkadaşlık eden bir köpek olarak da çok popülerdir. Daima bir spor köpeği olmakla birlikte apartman hayatına da kolayca uyum sağlayabilir.

 

Familya: çok yönlü av köpeği Diğer Adları: Epegneul Breton Brittany Spaniel Rengi: Turuncu ve beyaz; kırmızımsı kahverengi ve beyaz; turuncu kırmızımsı kahverengi ve beyaz Çıkış Yeri: Fransa Çıkış Tarihi: 1800'ler Orjinal İşlevi: Avı işaret etme avı bulma ve getirme Günümüzdeki İşlevi: Avı işaret etme avı bulma ve getirme avı işaret etme yarışmaları Ortalama Ömür: 12-13 yıl Kilo Erkek/Kilo Dişi: 14-18/14-18 kg

Boy Erkek/Boy Dişi: 44-52/44-52 cm

Yukarı