Belçika Malinois

 

Temel Özellikleri

Kırsal hayaya en iyi uyum sağlayan Belçika çoban köpeklerindendir. Sahibine bağlı kolay eğitilebilir enerjik oyuncu ve zekidir.

 

Neler Yapar?

Belçika Malinois sağlam bir köpektir kötü hava şartlarına dirençlidir. Her türlü işe uyum sağlar. Her şeyden önce mükemmel bir çoban köpeğidir. Açık alanlarda iyi bir bekçi köpeği olarak da kendini kanıtlamıştır. Bu alanda belki Alman çoban Köpeği'nden bile daha enerjiktir.

 

Belçika Malinois bekçi köpeği olarak kullanılmak istenirse içgüdüsel saldırganlığının denetim altında tutulabilmesi için dikkatle eğitilmelidir.

 

Kuzenleri Belçika çoban Köpeği ve Belçika Tervuren gibi Belçika Malinois de uzun yürüyüşelere ve bedenini koruyabilmesi için dikkatli bir beslenme rejimine ihtiyaç duyar.

 

Kökeni

Belçika Malinois Belçika Veterinerlik Fakültesi ve Huyghebaert Kardeşler tarafından 1891'de geliştirildi. Yetiştirilirken Belçika'da bilinen tüm çoban köpeklerinden farklı olmasına dikkat edildi. Malines çoban köpeği olarak da bilinir.

 

 

 

Familya: çiftlik köpeği çoban köpeği Diğer Adları: Belçika Kurdu Malinois Chian de Berger Belge Rengi:cogunlukla maun kahverengisi;siyah kafa üstü tüylerçehre ve kulaklarÇıkış Yeri: Belçika Çıkış Tarihi: 1800'ler Orjinal İşlevi: çiftlik köpeği Günümüzdeki İşlevi: Güvenlik polis yasadışı malları bulma çoban köpeği yarışmaları koruma Ortalama Ömür: 10-12 yıl Kilo Erkek/Kilo Dişi: 27-29/27-29 kg

Boy Erkek/Boy Dişi: 61-66/56-61 cm

Yukarı