Beauceron

 

 

Temel Özellikleri

Beauceron'un sadece efendisine iyi davrandığı söylenir. Gerçekte itaatkar zeki ve kararlı cinsler yetiştirilmiştir. Bununla birlikte atalarının saldırganlığı dikkate alındığında tam bir eğitim tavsiye edilir.

 

Aileye karşı kibar davranan Beauceron yabancılara karşı o kadar uysal değildir. Efendisinin sağlıklı olması gerekir çünkü uzun yürüyüşlere ve koşuya ihtiyacı vardır. Bir avluda yaşaması iyi olur. Dobermanlar gibi açık alanlarda bekçi köpeği olarak kullanılır.

 

Neler Yapar?

Dobermanlar gibi açık alanlarda bekçi köpeği olarak kullanılır.

 

Kökeni

Kökeni 1869'a kadar uzanır. İsmini o yıl almış ve standartları da aynı yıl içinde belirlenmiştir. Kırsal hayata uyum sağlayabilen bir çoban köpeğidir. Sürüsünü savunurken cesur ve hırçındır. Onsekizinci yüzyılın sonuna doğru güçlü ve kötü hava koşullarına dirençli bir cins haline getirilmiştir. İnsanlarla ilişkilerinde naziktir. Neredeyse sadece Fransa'da tanınır.

 

Beauceron kırmızı çoraplı olarak da bilinir çünkü ayaklarının üzerinde kırmızı lekeler vardır.

 

 

Familya: çoban köpeği Diğer Adları: Kırmızı çoraplı Rengi: Siyah gri açık kahverengi ya da kızıl siyah ayaklarda kırmızı lekeler Çıkış Yeri: Fransa Çıkış Tarihi: 1800'ler Orjinal İşlevi: çiftlik köpeği çoban köpeği sürü koruma köpeği Günümüzdeki İşlevi: Koruma bekçi Ortalama Ömür: 10-12 yıl Kilo Erkek/Kilo Dişi: 29-36/27-34 kg

Boy Erkek/Boy Dişi: 64-71/61-69 cm

Yukarı