Billy

 

Temel Özellikleri

Billy estetik bakımdan çok dengeli seçkin soylu güçlü ve hafif bir köpektir. Gururlu cesur itaatkar ve yorulmak bilmez bir avcıdır. Av alanında uzaktayken biraz kavgacılık eğilimi vardır.

 

Neler Yapar?

Mükemmel bir geyik avcısı olarak bilinir. Vadilerin içinden yankılanarak geçen çok hoş bir sesi vardır ve gördüğü avın önemini ses tonundaki değişiklikliklerle ifade edebilir.

 

Kökeni

Uzun bir zaman önce unutulmuş mükemmel bazı av köpeği cinslerinin çiftleştirilmesiyle elde edilmiştir. Bu köpekler şunlardır: Ceris (yabani tavşan ve kurt avında kullanılan beyaz ve portakal renkli bir köpek) Montaimboeuf (sağlam ve hızlı bir yaban domuzu avcısı) Larrye (koku alma duyusu çok gelişmiş bir tazı).

 

 

Familya: Koku avcısı Diğer Adları: -Rengi: Beyaz grimsi beyaz veya portakal ve limon benekli beyaz renkli. Siyah benekli olanlar gösterilere alınmaz.Çıkış Yeri: Fransa Çıkış Tarihi: Orta çağ Orjinal İşlevi: Koklayarak iz sürer geyik avcısı Günümüzdeki İşlevi: Avcı (geyik avcısı)Ortalama Ömür: 10-14 yıl Kilo Erkek/Kilo Dişi: 25-30/23-28 kg

Boy Erkek/Boy Dişi: 61-66/58-62 cm

Yukarı