Basset Hound

 

Temel Özellikleri

Sakindir ama ürkek değildir. Efendisine karşı duygulu çocuklara karşı dostça davranır. Isırmaz. Biraz inatçı olabilir. Güzel sesi vardır.

 

Neler Yapar ?

Gerek açıktaki gerekse inlerindeki hayvanları avlar. Tilki yaban tavşanı opossum (keseli sıçan) ve sülün avlamakta kullanılır. Mükemmel bir koku alma duyusu vardır fakat refleksleri biraz zayıftır.

 

Birleşik Devletler'de bir geliştirme döneminden sonra iyi huylu ve insana eşlik eden bir köpek olarak uluslararası alanda tanınmıştır. Evleri korur. Evde uyuması gerekir. İyi huyludur. Koklayarak iz sürer.

 

Kökeni

Bloodhound?dan türetilmiş oldukça eski bir cinstir. Shakespeare basseti şu şiirsel imgeyle betimlemiştir. Kulakları sabah ---cıg---lerini süpürür. Paris Köpek Sergisinde tanıtıldığı 1863 yılında şöhrete kavuşmuştur.

 

İngiltere'de de popüler olmuş ve 1883'de Köpek Klübü tarafından bir cins olarak kabul edilmiştir. İngiltere'de köpek yetiştiricileri arasında canlı bir tartışmaya neden olmuştur. Bir kısmı bu köpeği av köpeği olarak yetiştirmek isterken  diğer bir kısım onu insanlara arkadaşlık eden bir köpek olarak yetiştirmek istemiştir. Bu iki tartışma grubuna daha sonra Amerikalı köpek yetiştiriciler de katılmış ve onu avcı niteliklerini koruyan ve insana arkadaşlık eden bir köpek olarak geliştirmeye karar vermişlerdir.

 

Amerikan Köpek Kulübü tarafından 1964 yılında bir cins olarak kabul edilmiştir.

 

Familya: Koku avcısı Diğer Adları: Basset Av Köpeği Rengi: Bütün av köpeği renkleri Çıkış Yeri: Fransa Çıkış Tarihi: 1500'ler Orjinal İşlevi: Tavşan yabani tavşan avı Günümüzdeki İşlevi: Tavşan yabani tavşan avı saha yarışmaları av köpeği saha yarışmaları Ortalama Ömür: 8-12 yıl Kilo Erkek/Kilo Dişi: 18-27/18-27 kg

Boy Erkek/Boy Dişi: 33-38/33-38 cm 

Yukarı