Alman Kalın Tüylü Pointer

 

Temel Özellikleri

Dengeli canlı güçlü. Efendisine karşı çok duygulu öteki köpeklere karşı kıskançtır.

 

Neler Yapar?

Atalarının en iyi niteliklerini almış bir köpektir. Mükemmel koku alma duyusu vardır. Güvenli zeki ve zarif vücut hatları olan bir köpektir. Avlanmanın gereklerini en iyi şekilde yerine getirir. Evde uyuması gerekir. İyi huylu. Avı bulur.

 

Kökeni

Yirminci yüzyılın ilk yıllarında Alman pointeri tel tüylü griffon pointer bloodhound ve Airedale cinsi köpeklerin dikkatli bir biçimde çiftleştirilmesiyle yetiştirildi. Alman Drahthaar Kulübü cinsin kalitesini en yüksek düzeyde tutmak için her batında sadece en iyi altı yavruyu seçip kayıtlara geçirir.

 

Familya: Av köpeği avı işaret eden köpek çok yönlü av köpeği Diğer Adları: Deutscher Drahthaariger Vorstehund German Pointer Wirehaired DrahthaarAlman Kalın Tüylü Poyintır Rengi: Kırmızımsı kahverengi ve beyaz kulakları ve kafasında baskın kırmızımsı kahverengi; bu renk parlak beyazla birlikte görülebilir.Çıkış Yeri: Almanya Çıkış Tarihi: 1800'ler Orjinal İşlevi: Av bekçi Günümüzdeki İşlevi: Avı işaret etme avı işaret etme yarışmaları arkadaş Ortalama Ömür: 12-14 yıl Kilo Erkek/Kilo Dişi: 20-34/20-34 kg

Boy Erkek/Boy Dişi: 56-66/56-6

Yukarı