Cynops Pyrrhogaster (Kırmızı Karınlı Japon Semenderi)

Boyu: 9-13 cm.

 

Su Şartları: Su sıcaklığı 19-21 °C olmalıdır, çok yumuşak su dışındaki hemen her türlü suya uyum sağlar. En iyisi sert sudur. pH 7-8.5 arası olmalıdır. 

 

Beslenmesi: Hemen her tür omurgasız su canlısı, kaliteli pul yem, dondurulmuş yem ve kıyılmış kurt. 

 

Davranışları: Eğer aç veya kalabalık bırakılırsa çok vahşileşip birbirlerine ölümcül zararlar verirler. Gençler için karaya çıkış yerleri yapılmalıdır. Yetişkinler sudan pek çıkmazlar bu yüzden çıkabilecekleri asılı bir kaç raf onlara yetecektir. Su altındaki kovukları çok severler. Her semendere bir adet olacak şekilde kovuklar yerleştirilmelidir. 

 

Üreme: Erkekler dişilerin önüne geçerek, onları hafif iterek ve kaçış yollarını kapayarak kur yaparlar. Dişi sperm paketlerini erkekten alıp yumurtaları döller ve bir su bitkisinin yaprağına yapıştırır. Yumurtalar 2 hafta içerisinde açılır ve yavrular çıkar. Metamorfoza uğrayıp semender hallerini almaları birkaç ay hatta 1-2 yıl bile sürebilir. Bu süreyi kısaltmak için iyi beslenmeli mümkünse sık sık su böcekleri verilmelidir. Küçüklük dönemini nemli toprakta yarı sulu bir ortamda geçirmelidir. 

Yukarı