Barbus Titteya (Kiraz Barb)

Latince Adı: Barbus titteya 

 

Coğrafik Kökeni: Sri Lanka 

 

Beslenme Biçimi: Hem etçil, hem otçul. Pek çok tür kuru yemi severek tüketir. Mümkün olduğu kadar fazla sıklıkta yemlemekte fayda var. 

 

Davranış Biçimi: Barışçıl 

 

Kendi Türlerine Davranışı: Barışçıl 

 

Cinsiyet Ayrımı: Erkekler daha kırmızı olur.Dişilerde ise turuncunun tonları hakimken daha şişkin bir vücut yapısına sahiptirler. 

 

Yüzme Seviyesi: Orta-Yüzeye yakın 

 

Üreme: Yumurta saçarlar.Bol bitkili tanklarda üretim yapılabilir.Üremeye teşvik etmek için,doğasını taklit etmek adına su seviyesi düşürülmeli ve sıcaklık da 26 dereceye yükseltilmelidir.Üretim tankındaki su hafif asidik ve pH 6 dolaylarında olmalıdır.Üretimdeki en yüksek verimi üretim tankına sadece bir çift koyduğunuzda alırsınız.Yumurtlama işlemi genellikle bir dahaki sabahın ilk ışıklarıyla başlar ve birkaç saat içinde de biter.Yumurtalarını yerler, bir çifti yumurtlattıktan sonra ayırma şansınız yoksa akvaryuma bol java moss koymanız yumurta ve yavruların saklanması için faydalı olacaktır. Yapılabilecek bir diğer yöntem ise yumurtlama boyunca çifti azar azar yemlemektir ve böylece yenen yumurta sayısı azalır.Dolgun bir dişi bir yumurtlamada ortalama 300 kadar yumurta bırakır.Yumurtalar 24 saat içinde canlanır. 

 

Sıcaklık: 23°C - 26°C 

 

En Fazla Büyüdüğü Boy: 4 - 5 cm. 

 

En Az Akvaryum Hacmi: 40 litre 

 

Su Sertliği: Yumuşak - Orta 

 

pH: 6.5 - 7.0 

 

Zorluk Seviyesi: 3 

 

Genel Yorum: Ömürleri 4-6 yıl kadardır. Doğada türleri tamamen tükenmiştir ancak kolay üredikleri için hobideki yerlerini korumaktalardır. Tetra türleri gibi birbirleriyle yakın temas halinde sürülerde bulunmasalar da, en az altı adet beslenmelidir. Tetrazon gibi kuyruk tırtıklayan agresif balıklarla bir arada tutulmamalıdır.Hafif yumuşak sudan hoşlanmalarına rağmen,su koşullarına diğer balıklar kadar duyarlı değillerdir.Yoğun bitkili ve birkaç kütük konulmuş tanklar balığın habitatına gayet uygundur.

Yukarı