Yılanlar

YILAN BESLEME NASIL OLMALI

Egzotik: Kelime anlamı itibari ile garip,tuhaf alışık olunmayan dikkati çeken harici anlamlarını ifade eder..

Egzotik Hayvanlar sınıflandırılmasına yılanlarda girer..

YILAN BESLEME NASIL OLMALI

*Yılanınız etobur bir hayvandır bu yüzden et diyetine ihtiyaç duyarlar.

*Yılanların coğu kurbağa ve kemirgenlerle beslenirler.Buna ek olarakda kuşları, balıkları yumurtaları,böcekleri

hata öbür yılanları bile yiyebilirler..

*Eğer ki bir pet yılanı besliyorsanız öldürülmüş ve gücü olmayan avları tercih ediniz..

*Çünkü canlı olan avlar yılanınıza ciddi zararlar verebilir..

*Yılan beslenmesinde hazır dondurulmuş rat veya fare paketleri bulunmaktadır.

*Bunlar tercihiniz ise dondurulmuş avlar yedirilmeden önce tamamen çözdürünüz ya da yedirmeden önce biraz ılıtınız..

*Çözdürmeyi buzdolabında veya soğuk suda yapabilirsiniz sonrasında ılık bir su da bekletiniz.

*Öldürülmüş bir av kullanıyorsanız yılanınıza bir maşa yardımı ile veriniz.

*Çünkü aç bir yılan kendi sahibine de saldırabilir..

*Bir kafesiniz var ve bu kafeste iki yılan besliyorsanız vereceğiniz av ikisine de ayrı ayrı olmalıdır..

*Yılanınız yemeye isteksiz bir pozisyonda ise avı tavuk suyuna batırmayı veya avınızın omur iliği veya beynini

açmayı deneyiniz..Bu onları istekli bir hale sokacaktır..

*Yılanınız canlı bir avdan başka bir yiyecek tüketmiyorsa avını yiyene kadar dikkatle izleyiniz.

*Av içeriye konduktan sonra 15 dk içerisinde yılan ilgi göstermiyorsa avı dışarı çıkarınız..

*Su her zaman sağlanmalıdır.Yılanlar suyu çok az içerler.

*Dalmak ve ıslanmak için suya ihtiyaçları vardır..

*Geniş bir kaba bu amaçla su konur.

*Yılanınız 1 ile 2 haftada bir beslenir.

*Genç ve hızlı bir şekilde büyüyen ergin yılanlar daha sık beslenebilir.

*Yaşlı bir yılanlar 3-6 haftada bir beslenir.Sindirimleri ergin veya yaş olanlara göre daha yavaştır.

Dünyanın En Renkli Yılanları

Dünyada 2,900 çeşit yılan bulunmaktadır. Yılanlar arasında en küçük olanı 10cm uzunluğunda olan ip yılanı iken en büyüğü 8.5m uzunluğundaki kafesli pitondur. İşte dünyanın en renkli yılanlarından bazıları...

 

 

 

1. Brezilya Gökkuşağı Boa Yılanı

 

 

Bilimsel adı "Epicrates cenchria" olan bu eşsiz renkli yılan Orta ve Güney Amerika'da yaşamaktadır. Bu yılan yanardöner renkli parlak derisi ile tanınmaktadır.

2. Zümrüt Renkli Ağaç Yılanı

 

 

Çoğu boa yılanı türü "Corallus caninus" gibi renklidir. Bu zehirsiz yılan Güney Amerika yağmur ormanlarında yaşamaktadır. Yetişkinler yaklaşık 1.8m uzunluğunda olur. Zümrüt renkli ağaç yılanının çok gelişmiş ön dişleri, zehirsiz yılanların dişleri arasında en büyük olanıdır.

3. Yeşil Asma Yılanı

 

 

Geometrik desenli yeşil asma yılanı "Ahaetulla nasuta" olarak bilinmektedir. Hindistan, Sri Lanka, Bangladeş, Myanmar, Tayland, Kamboçya ve Vietnam'da yaşamaktadırlar. Gündüz vakti aktif olan yeşil asma yılanının zehri çok kuvvetli değildir. Yavaş hareket ederler, asma yaprakları arasındaki kamuflajlarına güvenirler. Rahatsız edildiğinde gövdesini şişiren yılan siyah-beyaz desenini gösterir ve tehdit unsuruna dönerek ağzını açar. 

4. Akşın Birmanya Pitonu

 

 

Renkli ve ünlü piton cinsi olan akşın Birmanya pitonu (Python molurus bivittatus) Hindistan pitonunun alttürleri arasında en büyük olandır, ayrıca dünyanın en büyük altıncı yılanıdır. Güneydoğu Asya'nın yağmur ormanlarında yaşayan bu yılan ortalama 5.5 metre uzunluunda ve 71kg ağırlığındadır. Yaşadığı müddet boyunca büyümeye devam eder. 

5. Nelson Süt Yılanı

 

 

Nelson süt yılanı (Lampropeltis triangulum nelsoni), Meksika ve Pasifik kıyılarında bulunan bir kral yılan türüdür. Büyüklük bakımından diğer kral yılanlara benzer (ortalama 1.07m'dir) ve yine tıpkı onlar gibi zehirsizdir. 

6. Meksika Süt Yılanı

 

 

Meksika süt yılanı (Lampropeltis triangulum annulata) çoğunlukla Meksika'nın kuzeydoğusunda yaşasa da, Teksas'ın güneybatısında da bulunmaktadır. 

7. Kırmızı Sıçan Yılanı

 

 

Parlak renkli kırmızı sıçan yılanı (Elaphe guttata) "mısır yılanı" olarak da bilinmektedir. Yetişkin kırmızı sıçan yılanları 1.2m ila 1.8m uzunluktadırlar. Küçük avlarını boğarak öldürürler. Bakımlarının kolay olması onları popüler bir evcil hayvan yapmaktadır. Vahşi doğada 15 ila 20 yıl, evde beslendiklerinde ise 23 yıl yaşarlar.

8. Morelia spilota

 

 

Bir piton yılanı türü olan Morelia spilota Avusturalya, Endonezya ve Yeni Gine'de bulunan çok büyük bir yılandır. Alt türleri arasında halı pitonu ve elmas pitonu yer almaktadır. Bu türler avlarını boğarak öldürürler. 

9. İki Çizgili Siyah Yılan

 

 

İki çizgili siyah yılan (Melanophidium bilineatum) Güney Hindistan'da yaşamaktadır. Bu yılan türü deniz seviyesinden 1.5km yükseklikte bulunmaktadır.

10. Bitis nasicornis

 

 

Bu büyük engerek yılanı çarpıcı renk desenleri ve burnundaki çıkıntılarla bilinmektedir. Bitis nasicornis Orta Afrika'da yaşayan zehirli bir yılandır. Bu büyük canlı 72cm ila 107cm uzunluğundadır. 

11. Bitis parviocula

 

 

Geometrik desenleri ile tanınan Bitis parviocula, Etiyopya'da bulunan zehirli bir yılan türüdür. Bu büyük engerek cinsinin uzunluğu 75.2cm olarak kayıtlara geçmiştir. 

12. Yeşil Ağaç Pitonu

 

 

Yeşil ağaç pitonu (Morelia viridis) Yeni Gine, Endonezya adaları, Avusturalya'daki Cape York Yarımadası'nda yaşamaktadır. Yetişkinlerin ortalama uzunluğu 90cm ila 120cm'dir. Maksimum uzunluğu 213cm'dir. Pullarındaki oyuklarda ısı algılayıcılar vardır. 

 

13. Amazon Ağaç Boa Yılanı

 

 

Parlak renkli Amazon ağaç boa yılanı Kosta Rika, Panama, Güney Amerika'nın kuzeyi, Venezuela, Guyana, Kolombiya-Amazon, Ekvador, Peru, Bolivya ve Brezilya'da yaşamaktadır. 

14. Mercan Yılanı

 

 

Mercan yılanı (Micrurus fulvius) Amerika'nın güneydoğusunda yaşayan zehirli bir yılandır. Zararsız hareketleri al yılan ve al kral yılanı ile karıştırılmamalıdır. 

15. Thamnophis cyrtopsis ocellatus

 

 

Bu güzel renkli yılan (Thamnophis cyrtopsis ocellatus) 40cm-50cm uzunluğundadır. Kaydedilen en uzun yılan ise bir metredir. Dost canlısı olan küçük yılan evcil olarak beslenmeye yatkındır.

16. Küçük Kıyı Yılanı

 

 

Küçük kıyı yılanı (Thamnophis elegans terrestris) tükürüğünde zehir taşımaktadır, ısırığı insanda yavaş hareket etmeye sebebiyet verebilir. İnsanlar için tehlikeli değildirler, ancak el ile tutulduğunda kötü bir misk kokusu salgılar. 

17. Cennet Ağacı Yılanı

 

 

Cennet ağacı yılanı (Chrysopelea paradise) adlı bu güzel yılan türü Asya'da bulunmaktadır. Çoğunlukla nemli ormanlarda yaşayan bu canlı vücudunu esneterek sürünerek ilerler. 

18. Kırmızı Kuyruklu Yeşil Sıçan Yılanı

 

 

Doğanın rengini almış olan kırmızı kuyruklu yeşil sıçan yılanı (Gonyosoma oxycephalu) Güneydoğu Asya'da yaşayan ince bir yılan türüdür. Ucunda güçlü ve kalın pulları vardır. Bu özellik, kolayca ağaca tırmanmasını sağlar. Kırmızı kuyruklu bu yılan ağaçların üzerinde yaşar. Küçük memeli hayvanlarla beslenir. 2.3 metreye kadar uzayabilir, ortalama ömrü ise 15 yıldır. 

19. Al Kral Yılanı

 

 

Bu güzel renkli yılan iğne yapraklı ağaçlıklarda, düz çayırlarda, işlenmiş tarlalarda, şehrin çevresindeki kırsal alanlarda yaşamaktadır. Al kral yılan (Lampropeltis triangulum elapsoides) Amerika, Florida'da bulunur. Ortalama uzunluğu 50cm'dir, kaydedilmiş en uzun yılan ise 68.5cm'dir. Yeni doğmuş olanları 9cm olur. 

20. Kırmızı Başlı ve Kuyruklu Mavi Yılan

 

 

Bu yılan türü hakkında bilgi bulunmamaktadır. Başı ve kuyurğu kırmızı olan yılan mavi renklidir.

Yukarı