Akvaryum Kurulumu İçin İlk Adım

Akvaristliğe İlk Adım

Akvaryum kurmak istiyorsunuz, fakat bunu başarılı biçimde yapabilmek için ne gibi koşullara, nasıl gereksinimlere ihtiyacınız olduğunu merak ediyorsunuz. Herşeyden önce söyleyebilirim ki, bir akvaryumun idamesi için yeterli imkanınız, ve içindeki canlıların sağlığı için ayıracak yeterli zamanınız yoksa, akvaryum planlarını derhal rafa kaldırmalısınız. Aksi takdirde bu, hem siz değerli hobici için, hemde o akvaryumda yer alacak narin canlılar için eziyete dönüşebilir. En başta bu öngörüye ve bilince sahip olmalıyız. 

Her şeye rağmen  günümüzde  hızla ilerleyen teknoloji  hobilerimizede yansımaktadır.

Örneğin geliştirilmiş filtre sistemleri sayesinde su değişimine gerek kalmamaktadır,

Yine aynı şekilde otomatik yemleme cihazı  sizin yerinize uzunca bir süre  balıklarınızın yem sorununu karşılamaktadır.

Aydınlatmanızın fişini takabileceğiniz  zaman saatli prizler sayesindede akvaryumunuzun ışığını otomatik olarak  yanıp gece sönecek şekilde ayarlayabilirsiniz.

Akvaryum fiyatları ne kadardır ?

Akvaryum maliyeti  derken öncelikle, günümüz dünyasında en önemli kıstas sayabileceğimiz maddi imkanlara değinmek gekiyor. Örneğin 50 veya 75cm (30-40 litre) lik bir akvaryumun ekipmanları dahil çalışır halde maliyeti nedir diye sorarsak; 30-100 EUR Arasında diyebiliriz.

 Basit olarak hesaplamak gerekirse genellemede, akvaryumun ihtiyacı olan ekipmanları ile birlikte;

100litre lik bir akvaryum 100EUR,

200litrelik akvaryum 200EUR diyebiliriz. 

bu ihtiyaca sehpa mobilya vs opsiyon olarak eklenecektir

 

 

 

 

 

 

 

Akvaryum Hobisi İçin Yeterli Zaman

Bir akvaryumun günlük ve periyodik ihtiyaçları bulunur. Günlük ihtiyacı yemlemeden ibarettir. Yaklaşık iki dakika kadar bir zaman alır, ve zaten keyifle geçireceğiniz dakikalardır. Periyodik ihtiyaçlar ise su değişimi, filtre bakımı ve temizliğidir. Sağlıklı bir akvaryum için ayda bir 1/4 oranında suyu akvaryumdan uzaklaştırmalı, yerine aynı miktar dinlendirilmiş taze suyu eklemeliyiz. Yani 15 dakikamızı ayırıp bu müdahaleyi yapmalıyız. Filtre bakımı ve temizliğini ise ortalama olarak ayda bir kez yapabiliriz. Bu süre, filtrasyon sisteminin türüne ve daha birçok değişkene göre farklılık gösterebilir. Örneğin dış filtremiz olduğunu, ve iki yada üç ayda bir temizlediğimizi düşünecek olursak, tahmini 1 saatimizi alacaktır. Yine bu süre içinde, gerekiyorsa cam temizliği, dekor düzenlemesi gibi görsel oynamaları yapabiliriz. Akvaryumumuzun ihtiyacı için ona ayırmamız gereken minimum süre bu kadardır. Aksatmadan yapılırsa sadece bu düzeni izlemek, sağlıklı bir akvaryum için yeterlidir. Bununla birlikte, eğer amaç ilgi göstermek ve hobiyi geliştirmeye çalışmaksa, çok daha uzun saatler, günler alan işler hobiciyi zevkle bekler.

 

 

Akvaryumum Varken Tatile Gidebilirmiyim ?

 

Günümüzde teknolojinin gelişimi ile birlikte akvaryumda balık beslemek daha kolay hale gelmiştir,

 
 

Örneğin  aklımıza ilk gelen, Akvaryumum Varken Tatile Gidebilirmiyim sorusudur.

Evet.. bu mümkün.. Otomatik yemleme  makinesi sayesinde  20-30 günü geçmemek kaydıyla  gidebilirsiniz.

Akvaryumun  üstüne koyacağınız minyatür bir zaman ayarlı otomatik yemleme makinesi sayesinde her gün  balıklarınız yemlenecektir. Aynı zamanda her yerde kolayca bulabileceğiniz zaman ayarlı priz sayesinde akvaryumunuzun aydınlatmasını gündüz yakıp gece geç saatte kapanacak şekilde ayarlayabilirsiniz. Bu sayede onların doğal yaşam koşullarını sağlamaya çalışmış olurken, dışarıda mekan kollayan hırsızların ?evde birilerimi var? sorusunu da yanıtlanmış olursunuz. 

 

Yukarı