Denize çıkacak misafirlerin dikkat etmesi gerekenler

Günübirlik tekne gezisine bile çıksanız mevsim şartlarına uygun şapka, eldiven, koruyucu gözlük, suyu emmeyen pantolon ve şort, kısa ve uzun kol tshirt, yağmurluk ve spor lastik ayakkabınızı çantanızda bulundurunuz.
Tekneye binerken ayakkabılarınızı yanınızda getireceğiniz lastik spor ayakkabıyla kesinlikle değiştiriniz.
Deniz korkunuz veya herhangi bir sağlık sorununuz varsa ve ilaç kullanıyorsanız durumunuz hakkında Kaptana bilgi veriniz. Kullandığınız önemli bir ilaç varsa üstünüzde kapalı cep içerisinde taşıyınız ve yerini herkese gösteriniz
Seyir esnasında rahatsızlık hissediyorsanız derhal kaptanı haberdar ediniz
Açık denizde ve uzun seyirlerde güvertede can yeleksiz ve çıplak ayakla dolaşmayınız. Özellikle polyester yüzeyler ıslakken son derece kaygandır ciddi yaralanmalara sebep olabilir.
Teknede kullanım alanları kısıtlıdır; Çantanıza düzenli yerleştirdiğiniz eşyalarınızı seyir halindeyken düşmeyecek bir yere koyunuz.
Teknedeki kapıların kilitlere takılı olmasına özen gösteriniz. Dalgalı havalarda açık bırakılan kapılar şiddetle çarpar ve ciddi yaralanmalara sebep olabilir.
Tuvaletlere asla tuvalet kâğıdı ? saç ? çöp ? izmarit ? vs atmayınız. Denizde arızalanmış çalışmayan bir tuvaletten daha sıkıcı bir şey olamaz. Klozet kapaklarını mutlaka kapalı tutunuz.
Seyir halinde: tatlı su ve elektrik tasarrufuna azami özen gösteriniz.
Özellikle seyir halinde ve tekne yıkanırken lombozların kapalı olduklarından emin olunuz.
Bilmediğiniz hiç bir düğmeye asla basmayınız. Vana yada hortumun yönünü yada yerini asla değiştirmeyiniz. Hissettiğiniz veya gördüğünüz bir aksilik olursa müdahale etmeyiniz derhal kaptana haber veriniz.
Yangın riski ve diğer tehlikeler açısından kamarada, özellikle seyir esnasında güverte veya havuzlukta kesinlikle sigara içmeyiniz.
Alkollü olarak seyire çıkmayınız, demirdeyken alkol alırsanız marinaya dönüşte havuzluk dışında kesinlikle dolaşmayınız.
Teknede yemek servisine ve temizliğine yardımcı olunuz. Denize çöp atmayınız.
Asla fişe takılı elektrikli cihaz bırakmayınız.
Teknede yaşam ekip çalışmasını gerektirir. Kaptan teknedeki rahatınız ve güvenliğinizden sorumlu olan kişidir, kararlarına uymaya özen gösteriniz.
Güvenlik, Sağlık ve Konforunuz için gösterdiğiniz uyu

Yukarı