Tekne de Geçireceğiniz süre için Pratik Bilgiler:

 

Giyim:

    * Üst üste giyebileceğiniz giysileri tercih edin.
    * Kıyafetlerinizi çok hacimli olmayan, katlanabilen, yumuşak tabanlı valiz veya çantalarda taşıyın. Yelkenli teknelerde iç mekanlar çok hacimli olmadığından, boş valizleri koyacak yer bulmak sorun olabilir.
    * Tekerlekli valizler kullanmayın, ahşap yüzeylere kolaylıkla zarar verebilirler.
    * Yaz mevsiminde şort ve tişört yeterlidir. Gün başına bir taneden fazla tişört planlamanız önerilir.
    * Yanınızda bir sweatshirt  ve ince bir yağmurluk bulundurun.
    * Kış mevsiminde (veya yağışlı seyirlerde) su geçirmez pantolon bulundurulması önerilir.
    * Başınızı güneşten korumak için geniş siperlikli bir şapka ve rüzgarda uçmaması için klips tavsiye edilir.
    * Zararlı güneş ışınları için 30 faktör veya daha yüksek korumalı bir güneş kremi.
    * Teknede kullanmak için, beyaz, lastik tabanlı, iz bırakmayan bir ayakkabı bulundurun. İskele vs. gibi yerlerde karaya çıkmak ve duşlarda kullanmak için, suya dayanıklı bir çift terlik de tavsiye edilir.
    * Özellikle koylarda kıçtan kara olurken, palamar halatı ile çalışma olasılığına karşı, karadaki deniz kestanesi, kaya vb. den korunmak için, basit bir dalgıç ayakkabısı önerilir.
    * Halat çekmeye alışık değilseniz, elleriniz muhtemelen tepki gösterecektir. Yanınızda yelken eldiveni bulundurmanız önerilir.
    * Dalmaya ve deniz altını seyretmeye meraklıysanız, palet, şnorkel, gözlük getirmeyi ihmal etmeyin.


İçecek :

    * İçmeye ve yemeklerde kullanılacak su hesabını basitçe şöyle yapabilirsiniz: (Kişi sayısı X gün X 1,5 lt.) + %20 fazlası. Yemeklerde kullanılacak kısmı için tercihen 5lt.liklerden, içmek için, 1,5 lt. lik petlerden bulundurmanız, kullanım kolaylığı sağlayacaktır.
    * Alkollü içkilerde kendi tercihinize göre davranabilirsiniz. Tek ikazımız, teknede buzdolabı olmakla beraber, içki buzu her gün bulunmayabilir.
    * Konuklar arasında deniz tutma olasılığı olan varsa bira bulundurmanız önerilir. Deniz tutma belirtileri başlamadan önce alınacak bira (alkol) deniz tutmasını engeller. Tutma belirtileri başladıktan sonra alkol tüketimi ise tam aksine durumu kötüleştirir.

Yiyecek :

    * İkmal için 2 günde bir bağlanacağımız rıhtımlarda bulunan lokantalarda yemek yemek daha kolay olmakla birlikte, teknede de evde pişen her türlü yemek pişirilebilir. Bağlanılan iskelelerde yemek yenilmesi planlanıyorsa, öğün/gün hesabı yapılırken bunu dikkate almayı unutmayınız.
    * Kolay pişebilecek ve malzemesi kolay bulundurulabilecek yemekler arasında en yaygınları makarna ve pilavdır.
    * Et konusunda, tavuk çabuk bozulabileceği için, öncelikli pişirip tüketmeniz önerilir. Et daha dayanıklıdır. İleriki günlerde tüketilebilir.
    * Sebzeler ve meyveler, buzdolabı dışında daha uzun dayanır. Kaptanınızın göstereceği, serin ve gölge dolaplarda saklayabilirsiniz.
    * Etli veya zeytinyağlı her türlü yemek pişirilebilir.
    * Teknede balık yapmak, iç mekan çok büyük olmadığından koku açısından rahatsız edici olabilir. Balık zevkinizi, bağlanacağımız iskelelere bırakabilirsiniz.
    * Kahvaltı malzemenizi bol tutabilirsiniz. Peynir, reçel, sucuk, yumurta teknede kolay muhafaza edilebilir. Yağlar dolapta kolaylıkla saklanabilir.
    * Çaydan vazgeçemeyenlerdensiniz, demlik poşeti olarak satılan çaylardan almanız önerilir. Açık çayın, saklanması da, atılması da temizlik sorunlarına yol açabilir.
    * Domates ve salatalık en iyi salata malzemesidir. Muhafazası ve yıkanması kolaydır. Yeşil salata türleri de kısa sürede tüketilmek üzere alınabilir. Yıkamanın, tüketimin hemen öncesi önce deniz suyu ile sonra tatlı suyla yapılması, kısıtlı su kaynağınızı koruyacaktır.
    * Tuz, biber vs. gibi baharat türleri genellikle teknede bulunmaktadır. İsrafı önlemek için, tekneye vardıktan sonra, kontrol edip, eksikleri tamamlamak amacıyla son anda alabilirsiniz.
    * Unutmayın, gıda konusunda çoğunlukla doğru çıkan prensip, planladığınızın yarısı kadar yemek, iki katı kadar içecek almanızdır!

Temizlik :

    * Battal boy çöp torbası (10 luk bir paket çoğunlukla yeterli olacaktır)
    * Bulaşık deterjanı ve sıvı el sabunu. (TURMEPA'nın doğa dostu ürünlerini tercih etmeniz rica olunur. Büyük Migros, Metro, Tansaş veya Carrefour ve Express mağazalarında bulabilirsiniz)
    * Kağıt havlu (pratik kullanımı nedeniyle, peçete yerine de kullanabileceğinizi unutmayınız.)
    * Bulaşık süngeri.
    * Tuvalet kağıdı.
    * Hazır mutfak bezlerinden.
    * Şampuan, güneş kremi vb. kişisel bakım malzemeleriniz.

Yukarıda sıralanmış olan malzemeler, kişi sayısına göre edinmeniz önerilir.

Yukarı